kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3292
EURO
35,0378
STERLIN
40,8971
BITCOIN
$70.721
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Times: Bıçak sırtındaki seçimde Erdoğan’ın popülaritesi azalıyor

Times: Bıçak sırtındaki seçimde Erdoğan’ın popülaritesi azalıyor
19.06.2018
0
A+
A-

İngiliz Times Gazetesi, 24 Haziran cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine ilişkin yayımladığı haberinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi kariyerinde ilk kez popülaritesinin azalmakta olduğunu kaydediyor.

Seçimlerin Türkiye’de yeni siyasi sistemi uygulamaya koyacağı hatırlatılan haberde, “(Yeni sistem) cumhurbaşkanına devasa bir güç veriyor, başbakanlık görevini kaldırıyor ve meclisin etkisini azaltıyor” deniyor.

Haberde muhalefetin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini demokrasi için bir ölüm fermanı olarak yorumladığı, bütün muhalif partilerin yönetime gelmeleri halinde parlamenter sisteme dönüş vaadi verdikleri kaydediliyor.

ERDOĞAN YORGUNLUĞU VAR GİBİ

Times gazetesine göre bir seçim anketi, Erdoğan’ın sert bir rekabetle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Erdoğan’ın Kasım 2015’te yüzde 50,1 olan destek oranı, yüzde 48,3’e düşmüş durumda.

Metropoll ile birlikte anketi yürüten düşünce kuruluşu Amerikan İlerleme Merkezi’nden (CAP) Max Hoffman, “Onu (Erdoğan’ı) pragmatik nedenlerle desteklemiş olanlar şimdi tereddüt ediyor” diyor ve ekliyor:

“Az dindar, merkez-sağ Türkler arasındaki popülaritesi ekonomiyi herkesten daha iyi idare edeceği inancında yatıyordu, ancak şimdi bu sarsılıyor.”

Hoffman şöyle devam ediyor:

“Anketimiz Suriyeli mülteciler ile ülkenin eğitim sistemine ilişkin yaygın bir öfke olduğunu da gösteriyor. ‘Erdoğan yorgunluğu’ var gibi. 15 yıllık iktidar ve sürekli onu gösteren medya sonucu, pek çok Türk ondan yorulmuş durumdalar.”

Haberde, ekonominin Erdoğan için en önemli itici güç olduğu kaydediliyor. Türk Lirası’nın ABD Doları karşısında yıl başından beri 5’te 1 oranında değer yitirdiği, bunun da faiz artışını beraberinde getirdiği belirtiliyor.

Ankete göre, ekonominin iyi idare edildiğini düşünenlerin oranı yüzde 40,7 oranında.

Haberde Erdoğan’ın ise Türk Lirası’ndaki değer kaybı için “dış kaynaklı faiz lobisini” suçladığı hatırlatılıyor.(BBCTÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.