kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3384
EURO
35,2023
STERLIN
41,1623
BITCOIN
$65.564
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Londra’dan Recep Tayyip Erdoğan geçti

Londra’dan Recep Tayyip Erdoğan geçti
17.05.2018
0
A+
A-

TÜRKİYE Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran’da yapılacak erken seçim öncesi İngiltere’de resmi temaslarda bulundu.

3 gün süren ziyareti sırasında Erdoğan yabancı yatırımcılarla toplantılar gerçekleştirdi, çeşitli forumlarda konuştu ve yabancı medya kuruluşlarına röportajlar verdi.

Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Erdoğan, kısa gezisinde yoğun bir program gerçekleştirdi.

Ekonomi, medya, siyaset gibi alanlarda iki ülkeden etkili insanların bir araya geldiği Tatlıdil Forumu’nun kapanış etkinliğinde konuşan Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 16 milyar doların üzerinde olduğunu, bunu 20 milyar dolara çıkarma niyeti taşıdıklarını söyledi.

Erdoğan’ın seçimler öncesi İngiltere’ye gerçekleştirdiği ziyaret, hem ikili ilişkilerin geliştirilmesi hem de Erdoğan’ın yabancı yatırımcıya gönderdiği mesajlar açısından kritik bir öneme sahip.

Britain’s Queen Elizabeth II greets President of Turkey Recep Tayyip Erdogan and his wife Emine during a private audience at Buckingham Palace, London, Tuesday May 15, 2018. (John Stillwell/Pool via AP)

KRALİÇE VE BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan gezi çerçevesinde Britanya Kraliçesi II. Elizabeth ve İngiltere Başbakanı Theresa May ile bir araya geldi.

Buckingham Sarayı’nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, 40 dakika sürdü. Görüşmeye Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katıldı.

Erdoğan, Kraliçe II. Elizabeth’in ardından ve İngiltere Başbakanı Theresa May’i makamında ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlık Ofisi’ne gelişinde 10 Numara önünde Başbakan May ile tokalaşarak gazetecilere poz verdi.

İkili görüşmenin basına açık bölümünde May’a teşekkür eden Erdoğan, ekonomik ilişkilerde ticaret hacmini yükseltmeyi hedeflediklerini ve bu istikamette ilerlediklerini söyledi.

Savunma sanayinde İngiltere ile atılan adımlar olduğuna işaret eden Erdoğan, bölgesel sorunlara dikkat çekti.

Başbakan May ise konuşmasında, Erdoğan ile konuşacakları çok fazla konu olduğunu dile getirerek, bunlardan birinin de Türkiye ve İngiltere arasındaki ticaret ilişkileri olduğunu bildirdi.

May, savunma ve güvenlik konularındaki iş birliği hususunda da istişarelerde bulunacaklarını ifade ederek, “Bölge güvenliği konusunda Türkiye’nin de çok önemli bir rolü var. Tabii Suriye’de IŞİD’in yenilmesi konusunun da çok önemli konulardan biri olduğunu düşünüyoruz. Bunu da ele alacağız. Türkiye ve İngiltere arasındaki ilişkilerin ne kadar önemli olduğunun altını tekrar çizmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

DIŞARIDA DESTEK VE PROTESTO

Erdoğan ile May’in görüşmesi öncesinde Başbakanlık binası önüne hem destek hem de protesto gösterileri vardı.

Türk Bayrağı ve AK Parti flamaları taşıyan destekçiler ile YPG, PYD, Abdullah Öcalan, YDG ve Partizan flamaları ile üzerinde İngilizce ve Türkçe “Tamam” yazan dövizler taşıyan protestocular arasında arbedeler yaşandı.

Salı sabah saat 10’da başlayan destek ve protesto gösterileri akşama kadar devam etti. Çıkan arbedelerde polis bazı göstericileri gözaltına aldı. Demir bariyerler ve uzun polis kordonu ile kontrol altında tutulmaya çalışılan gösterilerde zaman zaman atlı ve köpekli polisler de kullanıldı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.