kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5580
EURO
34,9769
STERLIN
40,6389
BITCOIN
$64.101
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP Genel Başkanı seçildi

CHP’nin “Adalet ve Cesaret” temalı 36. Olağan Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu 790 oyla yeniden genel başkan seçildi. Muharrem İnce ise 447 oy aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP Genel Başkanı seçildi
04.02.2018
0
A+
A-

CHP’nin “Adalet ve Cesaret” temalı 36. Olağan Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu 790 oyla yeniden genel başkan seçildi. Muharrem İnce ise 447 oy aldı.

1266 delegeden 1253’ü oy kullandı. 16 oy geçersiz sayıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkan seçilmesinin ardından teşekkür konuşmasını yaptı.

Kılıçdaroğlu konuşmasının başında, “Önümüzdeki süreç sıradan bir süreç değildir. Zor koşullarda mücadele vereceğiz” dedi.

“Ülkesini seven her yurttaşın yanımızda olmasını rica ediyorum” diye konuşan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hapishanelerin tıka basa olduğu bir Türkiye’de kimse evinde rahat uyuyamaz. Gazetecilerin hapiste olduğu bir Türkiye’de kimse demokrasiden söz edemez.”

* Türkiye, tarihinin en zor dönemeçlerinden birini yaşıyor. İnsanlar kaygıyla Türkiye’nin bekasından söz ediyorlar. Şu soruyu hep beraber sormak zorundayız. 15 yılda bu beka sorunuyla Türkiye’yi kim karşı karşıya getirmiştir?”

80 MİLYONUN GÜVENİNİ KAZANMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından diğer bazı satırbaşları şöyle:

“7 şehidimiz var Afrin’de. Gerçekten hepimiz çok üzgünüz. Kahraman askerlerimiz, Mehmetçiklerimize minnet borçluyuz. Allah rahmet eylesin. Bütün milletimize baş sağlığı diliyoruz.

“Bütün komşularımızla huzur içinde yaşamak istiyoruz. Hangi rejimi benimsemişlerle benimsesinler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir’ demiştir.

“Beni tekrar bu onurlu göreve seçtiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Önümüzdeki süreç, zorlu bir süreçtir. Farklı görüşler olabilir. Ama hiç kimse unutmasın: Bizimle beraber aynı paralelde yer almayan arkadaşlarımın başımın üstünde yeri var.

“80 milyonun güvenini kazanmak bizim görevimizdir. Vatandaşın sorunlarına eğilmek bizim görevimizdir. Sokaktaki vatandaş dertleniyorsa onun yanında olacağız. Onun derdiyle beraber ortak olarak sorununu çözeceğiz.

* Bu zorlu görevi CHP Genel Başkanlarına yakışır biçimde sürdüreceğim. Sağ olun var olun.”

PARTİ MECLİSİ SEÇİMİNİN SONUÇLARI MERAKLA BEKLENİYOR

Pazar günü CHP’nin en yetkili organı olan ve cumhurbaşkanı adayından, milletvekili ve belediye başkanı adaylarına kadar 2019’da yapılacak 3 seçim için tüm adayları belirleme yetkisine sahip olan Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapılacak.

Tüzük gereği 60 üyeli PM’nin 8 üyesi, genel başkanın belirlediği Bilim Yönetim Kültür Platformu kontenjanından belirlendiği için aslında 52 isim için seçim yapılacak.

Kurultay’da asıl büyük çekişme PM üyeliği seçiminde yaşanacak.

“Sol manifesto” çıkışı yapan eski parti sözcüsü ve CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner’in öncülüğünü yaptığı, kendilerini “sol gövde” diye tanımlayan ekip PM için mücadele verecek.

Selin Sayek Böke, 16 Nisan referandumundan sonra “mühürsüz oy” konusunda partinin yeterince sert tepki ve refleks göstermemesini eleştirerek parti sözcülüğü ve MYK’den istifa etmişti.

Böke ve onun gibi Genel Merkez’e muhalif duruşuyla bilinen İlhan Cihaner’in başını çektiği ekip, CHP’nin “sol ve cumhuriyet değerleri” etrafında yeni politikalarla yoluna devam etmesini savunuyor.

“Sol gövde” başlangıçta anahtar liste çıkarmayı ve 20 kişiyi PM’ye sokmayı hedefliyor. (BBCTÜRKÇE)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.