kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.570
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Reza Zarrab herşeyi itiraf edecek

Reza Zarrab herşeyi itiraf edecek
22.11.2017
0
A+
A-

T24 internet sitesinin haberine göre Reza Zarrab’ın ABD’deki davasını yakından takip eden ve bir görüşme gerçekleştiren Cahit Akbulut, Zarrab’ın savcılıkla iş birliği yapmış olma ihtimalinin kesinleştiğini ve 27 Kasım’daki duruşmada Zarrab’ın olmayacağını kaydetti.

RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programının konuğu, ABD’de yaşayan avukat Cahit Akbulut oldu.

Sputnik’te yer alan haber aynen şöyle:

ABD’de tutuklanan Rıza Sarraf ve Halkbank yöneticisi Hakan Atilla’nın “ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları delmek” suçlamasıyla tutuklanmalarından bu yana geçen süreç, çok sayıda gelişmeye sebep oldu.

Yaşananlar içinde belirsizliğini koruyan ve en çok merak edilen konu, Rıza Sarraf’ın savcılıkla iş birliği yapıp yapmadığıydı. Son günlerdeki gelişmeler, Sarraf’ın savcılıkla iş birliği yapmış olma ihtimali güçlendirmiş olsa da, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına konuk olan ABD’de yaşayan avukat Cahit Akbulut, Rıza Sarraf’la ilgili merak edilen ‘savcılıkla iş birliği yaptı’ sorusuna, şimdiye kadarki yanıtlardan ‘en net’ini verdi. Rıza Sarraf’la 3 hafta önce bir görüşme gerçekleştiren ancak görüşmenin detaylarına ‘etik’ olmadığı için girmeyeceğini belirten Akbulut, Rıza Sarraf’ın durumuna ilişkin yaptığı açıklamaların yanı sıra, tutuklu bulunan Halkbank yöneticisi Hakan Atilla’nın da savcılıkla iş birliği yapma ihtimalinin belirdiğini ifade etti.

“DURUŞMAYA ÇIKMAYACAK”

Kamuoyunun merakla beklediği Rıza Sarraf ve Mehmet Hakan Atilla’nın 27 Kasım’daki duruşmasına Rıza Sarraf’ın katılmayacağını ifade eden Akbulut, “Bütün gelişmeleri değerlendirdiğimizde, 27 Kasım’daki duruşmaya, sadece Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla katılacak. Önceki duruşmalarda, diğer sanıkların da isimleri sanık listesinde oluyordu. Şimdi yalnızca Hakan Atilla’nın ismi var.” dedi. Akbulut, sanık listesinde yalnızca Hakan Atilla’nın isminin olmasının, Rıza Sarraf’ın savcılıkla iş birliği yaptığının kanıtı olduğunu şöyle anlattı: “Duruşma listesinde sadece Hakan Atilla’nın ismi olduğu için, Rıza Sarraf’ın savcılıkla iş birliği yaptığı kesinleşti.”

27 Kasım’daki duruşmada, Rıza Sarraf’ın sanık değil tanık olma ihtimalinin doğduğunu da ifade eden avukat Akbulut, Halkbank yöneticisinin da savcılıkla iş birliğine gidebileceğini ileri sürdü. Akbulut, şunları söyledi:

“Halkbank yöneticisi Hakan Atilla’nın çıkacağı duruşmada, Rıza Sarraf’ın şahit olma ihtimali var. Rıza Sarraf savcılıkla anlaştıysa, ki anlaştı, şahitlik yaptığı anda, Hakan Atilla’nın savunmaları çökecek. Rıza Sarraf’ın şahitlik yapması, Hakan Atilla’yı da savcılıkla anlaşma yoluna girmeye iter. Bugüne kadar Rıza Sarraf’ın durumunun bilinmemesi, Hakan Atilla’nın savunma stratejisini belirleyememesine sebep oluyordu. Hakan Atilla’nın savcılıkla anlaşması da sürpriz olmaz.”

 

Kaynak: T24

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.