kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3451
EURO
35,1132
STERLIN
40,8645
BITCOIN
$70.672
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Türkiye İngiliz yazarın gözlerini yaşarttı!

İngiltere’nin saygın basın kuruluşlarından The Independent’ın seyahat yazarı Rachel Hoise, tatil için bu sene Bodrum’a geldi.

Türkiye İngiliz yazarın gözlerini yaşarttı!
29.08.2017
0
A+
A-

İngiltere’nin basın kuruluşlarından The Independent’ın seyahat yazarı Rachel Hoise, tatil için bu sene Bodrum’a geldi. Türkiye’de son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle güvenlik endişesi bulunmasına rağmen, İngiliz yazar Türkiye’de gördüğü hizmete gözlerinin inanamadığını yazdı.

İşte Hoise’ın ‘Şu anda Türkiye’ye tatile gitmek nasıl?’ başlıklı yazısı:

Erkek kardeşimin sevgilisi bu yaz tatile Türkiye’ye gideceğini öğrendiğinde endişelendi. Ben bekâr olduğum için benim adıma kimse endişelenmedi. Fakat ülkede son birkaç yılda yaşananlar düşünüldüğünde ben kendi adıma endişelenmedim desem doğru olmaz.Türkiye hâlâ İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından terör saldırısının muhtemel olduğu ülkeler listesinde.

‘GÖKYÜZÜ ALABİLDİĞİNE MAVİ’

2016 yılında ülkeyi ziyaret eden turist sayısı yüzde 30 düştü. Ülkedeki olaylardan dolayı İngilizler Malta ve İspanya gibi ülkelere gitti.
Ülkede yaşananlara rağmen turizmde toparlanmalar olduğu izlenimleri de var. Bodrum sahillerinde her geçen gün lüks oteller açılıyor. LUX bunların sonuncusu.
Peki ya şu an Türkiye’de turist olmak nasıl bir his? Gökyüzü alabildiğine mavi, deniz davetkar bir şekilde turkuaz. Ağustos ayında ziyaret ettiğimizde kenti Bodrum’un yine de biraz sakin olduğu söylenebilir.

Sözcü’nün aktardığına göre Hoise  şu ifadeleri kullandı:

Böyle olmasının getirdiği bir avantaj da var. Gittiğimiz her yerde A kalite hizmet gördük. Kafelerde restoranlarda kentimi VIP gibi hissettim.
Fiyatlar kesinlikle çok ucuz. Koca kutu bir lokumu 4 sterline alıyor, kafede diyet kolayı 2 sterline içebiliyorsunuz. Müzeye giriş ücreti ise 2 sterlin. Bir kafeye gittik ve bize ikram olarak altı küçük kurabiye verdiler. Bir kafede erkek kardeşim tuvalete gittiğinde sandalyesini fırça ile temizlediler. Bazı mekanlarda verilen hizmetin kalitesini görünce gözlerime inanamadım. Türkiye turizmde eski günlerine geri dönüşün eşiğinde! (SÖZCÜ-HÜRRİYET))

ETİKETLER: , , , , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.