kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
STERLIN
40,8210
BITCOIN
$70.697
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiliz çifte Türk düğünü

Tatil için Fethiye’ye gelen İngiliz Dale Davies, sevgilisi Anita Jonson ile Türk usulü düğünle evlendi. Faytona binen çift, davul zurna eşliğinde Ölüdeniz sokaklarında tur attı.

İngiliz çifte Türk düğünü
29.08.2017
0
A+
A-

 

Tatil için Fethiye‘ye gelen İngiliz Dale Davies, sevgilisi Anita Jonson ile Türk usulü düğünle evlendi. Faytona binen çift, davul zurna eşliğinde Ölüdeniz sokaklarında tur attı.

İngiltere’nin Lincoln şehrinden Ölüdeniz Mahallesi’ne tatil için gelen 52 yaşındaki Dale Davies, Anita Jonson çifti, Hisarönü mevkiinde bir otele yerleşti. Çift, tatil sırasında evlenme karar aldı. Kaldıkları otel işletmecisi Erkan Tümen’e tatil sırasında Türk düğünden çok etkilendiklerini söylediler. Otel işletmecisi Tümen çift için Türk düğünü organize etti. Davul zurna eşliğinde faytona binen çift, Hisarönü Çarşısı’nda tur attı. Faytonun önüne kesen çarşı esnafı damat tarafından harçlık verildi. Yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı olan çift, çarşıda tur attı. Çarşı Meydanı’nda faytondan inen çift, davul zurna eşliğinde oyun oynadı. Oyun sırasında çevredeki restoranlarda yemek yiyenler alkışla tempo tuttu. Daha sonra otele dönen çift davul zurna eşliğinde oyun oynamaya devam etti.

Damat Dale Davies, her yıl tatil için Türkiye‘ye geldiklerini daha önce gördükleri bir Türk düğününden çok etkilendiklerini ve düğünlerini bu şekilde yapmak istediklerini söyledi. Davies, tatil için 20 yıldır Türkiye‘ye geldiğini, Hisarönü’nü ve Türk geleneklerini çok sevdikleri ifade etti.

Gelin Anita Jonson ise davul, zurna ve atla meydana gitmekten çok keyif aldığını, düğünlerini hiç unutmayacaklarını vurguladı.

Otel işlemeci Erkan Tümen de, “20 yıl önce Türkiye‘ye gelmişler. Burada tatil yaparken Türk düğünü görmüşler ve etkilenmişler. Bizde anlattık örf ve adetlerimizi onlara, çok hoşlarına gitti. Bugünde onlara bir düğün yaptık davul zurna ve payton eşliğinde hisarönü sokaklarında gezdirdik. Çiftimizin çok hoşuna gitti bu kadar güzel olacağını düşünmüyorlardı. Sokakta bulunan esnaf ve tatilcilerde eşlik etti” dedi. (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.