kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.723
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

‘Kutnu Kumaşı’ Londra Moda Haftası’nda sergilenecek

Eylül ayında İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenecek Londra Moda Haftası’nda Gaziantep’e özgü kutnu kumaşından yapılan özel tasarımlar sergilenecek.

‘Kutnu Kumaşı’ Londra Moda Haftası’nda sergilenecek
05.08.2017
0
A+
A-

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin‘in girişimleri ile önümüzdeki Eylül ayında İngiltere‘nin başkenti Londra‘da düzenlenecek Londra Moda Haftası’nda Gaziantep‘e özgü kutnu kumaşından yapılan özel tasarımlar sergilenecek.
İngiltere’de dünyaca ünlü Türk modacı Bora Aksu, Londra‘da 15 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek Londra Moda Haftası’nda Gaziantep‘in Kutnu kumaşından hazırladığı özel tasarımıyla yer alacak. Yaklaşık 500 yıllık geçmişi olan kutnu kumaşı, modacı Bora Aksu’nun 2018 yaz defilesinde hayat bulacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞahinGaziantep‘e özgü olan kutnu kumaşın Londra‘da yapılacak defilede yer alacağını belirterek, şöyle dedi:
“Kutnu; bir Osmanlı sarayı kumaşıdır. Çok ciddi tarihi ve kültürel miras. Biz geldiğimizde tarihi kültürel mirasın yok olmaya yüz tuttuğunu gördük. 3 yıl önce kültür bölümümüzle ve gönüllü tanıtım grubumuzla beraber kutnuyu tanıtmaya başladık. Bize ait olan bir kumaşın Londra‘da uluslararası boyutta bir defileye dönüştürmenin büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz.”

Kutnu kumaşıyla 2018 koleksiyonu hazırlayacaklarını belirten Bora Aksu da defilenin kendisini heyecanlandırdığını kaydederek, şöyle dedi:
“El emeği, göz nuru bir değerin kıyafetlerle canlanması ve bir moda trendi haline gelebiliyor olması, bu ürünlerle çalışmak benim için çok önemli. Ben büyürken, anneannemin, annemin, teyzemin kendi yaptığı el işleriyle büyüdüm, çünkü kültürümüz öyleydi. Değerleri canlandırmak bizim elimizde ve biz de elimizden geldiği kadar bunu sağlamaya çalışıyoruz.” (HABERLER.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.