kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5183
EURO
34,7309
STERLIN
40,4866
BITCOIN
$63.443
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Kadına yönelik şiddette hayır!

Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü çerçevesinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği İngiltere Temsilciliği ve İngiltere Alevi Kültür Merkezi – Cemevi etkinlikler düzenledi.

Kadına yönelik şiddette hayır!
02.12.2016
0
A+
A-

1

Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü çerçevesinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği İngiltere Temsilciliği ve İngiltere Alevi Kültür Merkezi – Cemevi etkinlikler düzenledi.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi – Cemevi Kadın Komisyonu tarafından Dalston’da bulunan Cemevinde “Kadına Şiddete Hayır” sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyumda Britanya Alevi Federasyonu Eş Başkanı Özlem Şahin, Polis Memuru Ali Dağ, Psikolog Pınar Öntaş, Advantage Avukatlık bürosundan Sümeyya Kandemir ve Hatice Sağlam ile Cemevi Kadın Komisyonundan Elif Bulut ve Devrim Kutlu kadına şiddet konusunda katılımcılara bilgiler verdi. Gerçekleştirilen sempozyumda psikolog, polis ve hukukçular şiddete mazur kalan kadınlara nasıl yaklaşılması gerektiğini anlattı. Konferansın ana maddeleri Türkiye’de ve İngiltere’de kadınlara karşı gerçekleştirilen şiddet oranları ve şiddetin sebepleri konuşulurken, bu tarz olaylarda vatandaşlar hangi tedbiri almaları konusunda bilgilendirme yapıldı.

2

Polis memuru Ali Dağ, kadınların şiddet olayları karşısında sessiz kalmamalarını vurgulayarak, “Birçok kadın şiddet gördüğü halde bunu çevresindeki yetkililerle paylaşmaya korkuyor. Sonuç ne yazık ki olumsuz yönde ilerliyor. Şu an ki kanunlarda sizler polis teşkilatlarına gelerek çevrenizde bu tarz sıkıntıları olan kişileri bildirebilirsiniz.” dedi. Psikolog Pınar Öztaş “Bizlere gelen kadınların elimizden geldiği kadar yardımlarına koşuyoruz. Evinin penceresi kırık ise penceresini yaptırıyoruz, sığınma evlerine yerleştiriyoruz.” açıklamasını yaptı. Kadına uygulanan şiddetin sadece fiziksel olmadığını, psikolojik şiddette uygulandığını vurgulayan konuşmacılar bu tarz durumlarda şikayetçi olmaktan çekinilmemesi gerektiğini, şiddete uğrayan kişilerin sözcüsü olunması gerektiği vurgulandı. Toplum içinde gerçekleşen şiddet olayları sadece şiddeti uygulayan veya şiddet gören kişiler olmuyor. Bu kişilerin aileleri ve tanıdıklarının da şiddet sürecine dahil olmasıysa birlikte insanların dış dünyaya kapandığını ve yaşadığı sıkıntıları çevresindeki kişilerle veya yetkililerle paylaşmalarında ciddi sıkıntılar yaşanabiliyor. Advantage Avukatlık Bürosundan Sümeyya Kandemir yaptığı konuşmada “İngiltere’de kadın hakları içerisinde hükümet birçok değişiklik gerçekleştirdi. İngiltere’de bir kadın eğer eşinden şüphe duyuyorsa eşinin sicil kaydına rahatlıkla ulaşabiliyor. Devlet kurumları genel olarak birçok istatistik bilgiler açıklıyorlar. Yardım kuruluşlarının edindiği bilgilerde açıklanan rakamların çok düşük tutulduğunu, bunun sebebinin ise eşlerin toplum baskısından veya eşleri tarafından uygulanacak olan şiddetin artmasından korktuğundan dolayı yetkili makamları bilgilendirmede sıkıntılar yaşayabiliyorlar.” dedi.

3

Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma günü çerçevesinde bir etkinlik de UETD UK Kadın Kolları tarafından gerçekleşti. UETD UK Kadın Kolları Başkanı Naciye Batkıtar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününde Londra’nın çeşitli bölgelerinde kadınlara gül dağıttı. 26 Kasım akşamı ise kadınlar hep beraber yemekte buluştular.

“Hiç bir kadını rengine, dinine veya nereden geldiğine bakmaksızın, şiddete maruz kalmamalı. Kadınlar birer çiçektir, incitilmeli ve sadece sevilmeli.”

Hz. Muhammed (s.a.v) şöyle buyurdu: “Müminlerin iman bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır.”

5

4

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.