kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5756
EURO
34,8857
STERLIN
40,5740
BITCOIN
$66.667
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Alevilik dersleri İngiltere’ye yayılıyor

Alevilik dersleri İngiltere’ye yayılıyor

alevilik dersleri web

İngiltere’deki ilk ve orta okullarında verilmeye başlanan Alevilik dersleri ülke genelinde hızla yayılıyor. Nottingham’a bağlı Uttoxeter kasabasında sadece 2 Alevi öğrencinin bulunduğu Picknalls First İlk Okulu da Alevilik dersleri verilen okullar arasına girdi. Alevilik derslerinin başlaması nedeniyle okul yöneticilerinin düzenlediği etkinliğe davet edilen Britanya Alevi Federasyonu başkanı israfil Erbil ve yöneticileri Zeynep Demir, Haydar Yılmaz, Ali Sağ ve eğitimci Hasan Bölücek birer sunum yaparak Alevilik konusunda bilgi verdiler.

İlk defa Alevi inancı ve kültürüyle tanışan öğrenciler ve öğretmenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, yetkililer, okulun müfredatında Aleviliğin olmasından dolayı genel kültür olarakta öğrencilere katkı sunacağını dile getirdiler.Etkinlikte okulun Alevi öğrencileri 7 yaşındaki 3. Sınıf öğrencisi Çağlayan Musa Arı ve 5 yaşındaki 1. Sınıf öğrencisi Nehir Arı da mutlulukları ve heyecanları gözden kaçmadı.Anne Özlem Arı’nın girişimleri ve BAF yöneticilerinin desteğiyle başlatılan Alevilik dersleri konusunda Anne Arı ise şunları söyledi: “Mensubu olmayan inançların bile öğretildiği okullarda bizim inancımız neden öğretilmesin diye düşündüm ve bu mücadeleyi başlattım. BAF yöneticilerine ve öğretmenlere destekleri için teşekkür ederim” derken törende hazır bulunan baba Erdal Arı  da duygularını şöyle dile getirdi: “Çocuklarımızın kimlik boşluğu yaşamadan yetişmesi bizim için çok önemlidir”

Konuya ilişkinbir açıklama yapan BAF Başkanı İsrafil Erbil,  Federasyon olarak, Britanya’daki tüm ilk ve ortaokullarında Alevilik dersleri başlaması için yoğun olarak çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. “Geleceğin Pir Sultanları 6 yaşından itibaren yetişecek, bilinçlenecek ve Alevilikle donatılacak ki özgüvenli bir toplum olabilelim”diyen Erbil, Britanya’da bulunan ilk ve ortaokullarda öğretilen İnanç Bilgisi dersleri kapsamında Alevilik derslerinin müfredata alınması için tüm aileler çocuklarının okullarına ve BAF yöneticilerine ya da en yakın Alevi Kültür Merkezlerine başvurmaları çağrısında bulundu.

İngiltere’de Alevilik dersleri ilk kez IAKM-Cemevi’nin girişimleri sonucu, Enfield Princess Wales Primary School’da verilmişti. İngiltere ilokullarında dünya dinleri kapsamında 5 ile 11 yaş grubu çocuklara anlatılmaya başlanan Alevilik geçen sene de Highbury Grove Ortaokulu’nda anlatılmaya başlanmıştı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.