kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.508
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Türk Öğretmenler Derneği Öğretmenler Gününü kutladı

İngiltere Türk Öğretmenler Derneği 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Grange Park Türk Okulunda eğitim gönüllüleriyle bir etkinlik düzenledi.

27.11.2016
0
A+
A-

dsc_0722

İngiltere Türk Öğretmenler Derneği 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Grange Park Türk Okulunda eğitim gönüllüleriyle bir etkinlik düzenledi.

KKTC Londra Temsilciliğinden Eğitim ve Kültür Temsilcisi Gülgün Özçelik ve İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Jale Özer’in de katıldığı kutlama etkinliğinde İngiltere Türk Öğretmenler Derneği yöneticileri, Grange Park Türk Okulu öğretmenleri ve okul aile birliği üyeleri hazır bulundu. Öğrenciler ve velilerin de katıldığı etkinlikte konuşma yapan İngiltere Türk Öğretmenler Derneği Başkını Taşkın Baraç derneğin hedefleri hakkında açıklamalar yaparak, genç nesil öğretmenlere yardım edilmesi çağrısında bulundu. Başkan Baraç özellikle GCSE ve A-Level sınavlarında sorulan Türkiye, Cumhuriyet ve Atatürk konularının yeniden müfredata sokulması gerektiğini vurgulayarak bu yönde çalışmalar yapacaklarını ifade etti. Baraç’ın ardından söz alan dernek başkanı yardımcısı Eşref Yılmaz, katılımcılara farklı düşüncelerle geldiği İngiltere’de eğitimciliğe nasıl yeniden başladığını, öğretmenlerin yaşadıkları sıkıntıları, günümüzde eğitimci olmak isteyenler öğretmen adaylarını bekleyen zorlukları ve o sorunları aşmaları için yardımcı olabileceğini dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından Grange Park Türk Okulunu öğrencileri ve konuk öğrenciler şiirler ve şarkılar okuyup, piyano ve saz çalarak etkinliğe renk kattılar. Grange Park Türk Okulu Başkanı ve Dernek Yönetim Kurulu üyesi Gülden Petek Osman, böylesine anlamlı bir güne ev sahipliği yapmaktan kıvanç duyduklarını belirtip, tüm öğretmenleri kutladı. Grange Park Türk Okulu öğretmenlerine tebrik amaçlı çiçek ve çikolata vermek sahneye gelen KKTC Londra Eğitim ve Kültür Temsilcisi Gülgün Özçelik, kısa bir konuşma yaparak, kendisinin de bir öğretmen olduğunu belirtti ve tüm öğretmenleri tebrik etti. Etkinlik katılımcıların kendi hazırlayıp getirdikleri tatlı ve tuzlu lezzetlerin ikramı ile son buldu.

Başkanlığını öğretmen Taşkın Baraç’ın yürüttüğü İngiltere Türk Öğretmenler Derneği, yaklaşık 15 yıldır İngiltere’de faaliyet yürütüyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.