kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.924
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Yunus Emre Kültür Merkezine ve Türk Diyanet Vakfına saldırı

Londra’nın Hornsey bölgesinde bulunan Türk Diyanet Vakfı ve Cami binası Salı akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı.

Yunus Emre Kültür Merkezine ve Türk Diyanet Vakfına saldırı
10.11.2016
0
A+
A-

580a8337

Londra’nın Hornsey bölgesinde bulunan Türk Diyanet Vakfı ve Cami binası Salı akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı.

Caminin duvarlarına “PKK” ve “IŞID Türkiye’dir” yazan 15-20 kişilik maskeli grubun güvenlik kameraları tarafından tespit çalışmaları başlatıldı. Dini birçok anlamda hizmet veren Camiye gerçekleştirilen saldırı sonrası Türk Diyanet Vakfı ve Cami çevresinde polisler güvenlik önlemi alırken Camiye giriş çıkışlar kontrollü olarak sağlanıyor. Diyanete görevli bir kişi “Güvenlik kameralarında, yüzleri maskeli bir grup saldırgan hızlı adımlarla gelip saldırıyı gerçekleştiriyor, çok kısa bir süre içinde de koşarak uzaklaşıyor. Önceden organize oldukları ve bu saldırıyı planlı yaptıkları açık, şu ana kadar ulaşılan bir bilgi yok. İlginç olan bir taraf da saldırganların camları kırdığı sırada bir kişinin de onları kameraya çekmesi. Yüzleri maskeli oldukları için de teşhis edilmeleri çok zor” açıklamalarında bulundu. Olay ile alakalı polis yetkililerinin çalışmalarının devam ettiği ve kısa süre içerisinde gerçekleştirilen saldırının faillerinin bulunacağı vakıf çalışanları tarafından dile getirildi.

saldiri1

Pazartesi gecesi de Londra’nın merkezinde bulunan Yunus Emre Kültür Merkezine HDP destekçileri tarafından saldırı gerçekleştirilmişti. Türk dili, kültürü ve sanatı alanlarında yaptığı çalışmalarla ve konferanslarla Londra bulunan topluma hizmet veren Yunus Emre Kültür Merkezine gerçekleştirilen saldırı sonrası HDP Londra isimli Facebook grubundan 3.40 dakikalık saldırı görüntüsü yayınlandı. Gerçekleştirilen saldırıdaki kişilerinin yüzlerinin kapalı olduğu ve “PKK halktır, Halk burada” sloganları attıkları kaydedilen videolarda duyuldu. Yapılan saldırının videosunun yüklendiği Facebook sayfasında yapılan açıklamada “AKP’yi Avrupa’daki yurtseverlerin tükürüğüyle boğarız. AKP ve Erdoğan’ın köpekleri sabır taşırmayın, meydanı kimse size boş bırakmaz. Ülkedeki gençlikte sadece bir işaret bekliyor. Sizden korkan sizin gibi alçak olsun, IŞİD köpeklerine güveniyorsanız ey çakal sürüleri, onlar kapımızda köpeklik yapar ancak Kobane rojava aslanlarını hatırlatırız size artistler, Londra’da yaşayan Kürdistanlı devrimci gençlik dün gece Akp’nin Londra’da lobileşme adına kullanılan binaya eylem gerçekleştirdi. Sabır taştı dere oldu akıyor” açıklamalarıyla gerçekleştirilen eylemin videosunu paylaştı. Türkiye’de yaşanan olayların ardından Londra’nın birçok yerinde yürüyüşler ve protestolar gerçekleştiren HDP destekçileri tutuklanan Eş Başkanları ve Milletvekillerinin bir an önce serbest kalmaları için Türkiye’de ve birçok Avrupa ülkesinde eylemler gerçekleştireceğini vurguladı.

580a8330

saldiri2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.