kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5557
EURO
34,8672
STERLIN
40,5359
BITCOIN
$66.770
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Süleymaniye Camisi’nde “Hayır Çarşısı” açılıyor

Süleymaniye Camisi’nde “Hayır Çarşısı” açılıyor
27.10.2016
0
A+
A-

img_0479

İngiltere Türk İslam Kültür Merkezi tarafından, eğitim vakfına yardım amaçlı düzenlenen ve geleneksel hale gelen Hayır Çarşısı, birbirinden lezzetli ev yemekleri, tatlı çeşitleri ile 28 Ekim Cuma gününden itibaren 3 gün süre ile Süleymaniye Camii ve  Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açacak.

Gönüllülerin gayretleriyle düzenlenen ve 28 Ekim Cuma günü öğleden sonra başlayacak olan hayır çarşısı 30 Ekim Pazar akşamı sona erecek.

Hayır Çarşısı hakkında bilgi veren düzenleme komitesi başkanı Mehmet Yılmaz, “Hayır Çarşıları bizlere miras kalan en güzel geleneklerimizden, geliri tamamen eğitim gören talebeler yararına harcanacak bu hayır çarşısının 3 gün boyunca sabah 10:00 ile akşam 20:00 arası açık olacak.” diyerek, halkımızı etkinliğe davet edip destek beklediklerini paylaştı.

“Hayır Çarşıları, yardımlaşma ve dayanışma açısından kültürümüzün vazgeçilmezi, bizlerde bu etkinlik çerçevesinde hem yardıma muhtaç talebelerimize destek olurken bir yandan da toplum üyelerimizin birbirleriyle bir araya gelerek kaynaşmalarını sağlamış öte yandan da komşu olduğumuz İngiliz ve diğer toplum üyelerinin de Türk misafirperverliğini ve Türk Lezzetlerini tanımalarını sağlamış oluyoruz.” diyen Yılmaz, ayrıca Mantı, Tantuni, Gözleme, Börek, Lahmacun, kebap çeşitleri ve değişik ev yapımı tatlılar ile Anadolu’nun birbirinden farklı lezzetlerinin satışa sunulacağını paylaştı. Yılmaz, “Resmi tatilden istifade ederek evinden çıkmak ve güvenilir ürünlerle ailece yemek yemek isteyen halkımızı misafir etmekten mutluluk duyarız.” dedi.

img_0685

Süleymaniye Camii Tanıtım Günleri

Süleymaniye Kültür Camii’si yetkilileri, geçtiğimiz Hayır Çarşısı günlerinde hem Anadolu yemeklerine hem de camiyi ziyarete olan ilgiden dolayı çok memnun olduklarını belirten Yılmaz, “Farklı milletlerden ve ülkelerden insanların ziyareti, bu faaliyetleri düzenli aralıklarla tekrarlamamız gerektiğini gösterdi.” dedi.

Hayır Çarşısı’nın devam edeceği günler boyunca saat 15:00 ile 17:00 arasında Cami Tanıtım günleri tertip ediliyor. Yerli ve yabancı misafirlere Süleymaniye Camisi gezdirilerek, cami tarihi, kültürü ve mimarisi hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Müslüman Türk toplumu ve komşu kültürlerin birbirini yakından tanıması için de bir fırsat olan Hayır Çarşısı ve Cami Tanıtım Günleri’nde misafirler İslam dini hakkında merak ettikleri soruların cevaplarını Süleymaniye Camisi yetkililerinden alabilecekler.

Hayır Çarşısı ve Cami Tanıtım Günleri hakkında bilgi aldığımız organizasyon yetkilileri, elde edilen gelirlerin tümünün Süleymaniye Camisi’nde eğitim gören yatılı talebelerin ihtiyaçlarına aktarıldığını ve bu sebeple herkesin bu etkinliğe destek olmak için davetli olduğunu sözlerine ekledi.

Kermes tarihleri: 28 Ekim Cuma – 30 Ekim Pazar 2016

Açılış: 10:00 – Kapanış: 20:00

Yer: 212 – 216 Kingsland Road, E2 8AX

www.suleymaniye.org – info@suleymaniye.org

suleymaniye-camii-logo

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.