kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5183
EURO
34,7860
STERLIN
40,4829
BITCOIN
$66.678
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Türkiye ile İngiltere arasındaki ticari ilişkiler ele alınacak

Türkiye’nin Muhafazakar Partili Dostları, 2 Ekim tarihinde Birmingham’da gerçekleşecek olan 2016 Muhafazakar Parti Konferansı çatısı altında iş dünyasına yönelik “Brexit sonrası İngiltere -Türkiye Ticari İlişkileri” konulu bir resepsiyona ev sahipliği yapıyor.

Türkiye ile İngiltere arasındaki ticari ilişkiler ele alınacak
01.10.2016
0
A+
A-

th

Türkiye’nin Muhafazakar Partili Dostları (Conservative Friends of Turkey- CFT), 2 Ekim tarihinde Birmingham’da gerçekleşecek olan 2016 Muhafazakar Parti Konferansı çatısı altında iş dünyasına yönelik “Brexit sonrası İngiltere -Türkiye Ticari İlişkileri” konulu bir resepsiyona ev sahipliği yapıyor.

Grubun kurucusu Dr. Onur Çetin “Bu seneki toplantımızın temasını, Brexit referandumu sonrasında Birleşik Krallık’ta yaşanan gelişmelerin ışığında belirledik. Bilindiği üzere Türkiye ve İngiltere arasında, AB anlaşmaları kapsamında önemli bir ticaret hacmi var, fakat Brexit sonrası bu anlaşmalar iptal olacak ve yeni anlaşmalar imzalanması gerekecek. Bu süreç sonrasında aramızdaki ticari ilişkilerin hangi boyutlara ulaşacağı konusu iki tarafta da merak uyandırıyor, toplantıda bu konuyu ele alacağız” dedi.

Açılış konuşmasını Dr. Çetin’in yapacağı toplantıyı, Muhafazakar Parti’nin Türk kökenli milletvekili adayları Gönül Daniels ve Isabel Sığmaç yönetecek. Ayrıca Londra’nın Türk bölgelerinden milletvekilleri olan David Burrowes MP ve Nick de Bois da birer konuşma yapacak.

Birleşik Krallık’ın AB’den çıkması durumunda, iki ülke arasında 1963 yılında imzalanan Ankara Anlaşması’nın geleceğinin belirsiz olacağını belirten Gönül Daniels, anlaşmanın her iki ülke için sağlamış olduğu faydalardan bahsederek, konunun toplantıda özellikle ele alınacağını ve CFT grubuyla Brexit sonrası süreçte Ankara Anlaşması için çözüm bulma yönünde çalışmayı amaçladıklarını belirtti.

Gönül Daniels, çok sayıda Türk’ün yaşadığı Edmonton bölgesinden geçtiğimiz seçimlerde milletvekili adayıydı.

CFT’nin Kurucu Parlamenter üyelerinin yanında, Lordlar Kamarası’nın Muhafazakar Partili üyeleri, Birleşik Krallık’tan Sivil toplum örgütleri, İhracatçı birlikleri ve çeşitli sektörlerden Türk ve İngiliz işadamlarının toplantıya geniş çaplı bir katılım göstereceği bildirildi.

Toplantıda Brexit sonrasında Birleşik Krallık ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi ve ikili ekonomik ilişkilerin daha ileri bir seviyeye taşınması için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği ele alınacağını belirten Grubun Siyasi İlişkiler Sözcüsü Bozok Yücel, “Toplantının nihai hedefi, Brexit sonrası iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi ve yeni ufukların açılmasına katkı sağlamak olacaktır. Bu konuda CFT grubu olarak, iki toplum için de önemli bir fayda sağlayacağımızı umuyorum” dedi.

Resepsiyon, 2 Ekim Pazar günü, saat 19:30’da  Birmingham’daki Muhafazakar Parti Konferansı çatısı altında Hyatt Regency Birmingham Hotel’inde gerçekleştirilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.