kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
STERLIN
40,7869
BITCOIN
$63.654
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Parçalı bulutlu
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngiltere Diyanet Vakfından bayram mesajı

İngiltere’de faaliyet gösteren resmi din işleri kurumu olan İngiltere Diyanet Vakfı, Kurban Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İngiltere Diyanet Vakfından bayram mesajı
15.09.2016
0
A+
A-

logo

İngiltere’de faaliyet gösteren resmi din işleri kurumu olan İngiltere Diyanet Vakfı, Kurban  Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Mesajın öne çıkan kısımları şöyle: “Cenabı Hakka binlerce şükürler olsun ki bir mübarek Kurban  bayramını daha karşılama sevinci içerisindeyiz. Biz Müslümanlar için bu bayramlar, hayatımızdaki önemli zaman dilimleridir. Bayramlarımız her yıl Müslümanlık bilincimizi yenileyen, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu çok özel günlerdir. Dinimizde kurban  ve Kurban  Bayramının yüksek dini ve manevi değeri “şeâir” kavramıyla ifade edilmiştir. Şeâir: Müslüman olma ve Müslüman kalma bilincimizi, şuurumuzu diri tutan simgesel ve sembolik değeri yüksek ibadet ve davranış demektir… Kur’an Kerimde “ Her kim Allah’ın simgelerine saygı gösterirse bu, Kalbinin takvasını gösterir” buyurulmuştur… Bayramlar, sevinçleri paylaşma zamanıdır. Bu bayramda da mutluluğumuzu herkesle paylaşmalıyız. Özellikle üzerimizde ödenmez hakları bulunan annelerimizin ve babalarımızın gönüllerini şad etmeliyiz ve onların hayır dualarını almalıyız. Hayatımızdaki bütün acı tatlı anları paylaştığımız eşlerimizi mesrur etmeliyiz. Çocukları sevindirmeliyiz. Varsa gönül kırgınlıkları, küskünlükleri ortadan kaldırmalıyız. Ziyaretleşmeli, Kurban  etlerini dağıtmalı, ikramda bulunmalıyız. Yaşlı ve hastaları unutmamalıyız. Evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı hatırlamalıyız. Bizimle bayram sevincine katılamayan; hapishane ve hastane köşelerinde, düşkünler yurdunda bulunan vatandaşlarımızı ziyaret edip gönüllerini almalıyız. İnsanlığın ortak barışının korunmasında önemli sorumluluğu olan, ancak yıllardır kendi dinî bayramlarını dahi sevinç ve mutlulukla kutlamaya hasret kalan; gözyaşı, şiddet, savaş, ekonomik sıkıntı ve yoksulluğun gölgesinde bayram yapmaktan kurtulamayan din kardeşlerimizi hatırlamalı ve onlar için dua etmeliyiz… Bu duygu ve düşüncelerle, İngiltere Diyanet Vakfı olarak başta milletimiz olmak üzere, dünyanın dört bir tarafında yaşayan vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın ve bütün İslam âleminin Kurban  bayramını tebrik eder, Allah katında Kurban larımızın makbul olmasını diler ve bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış, huzur ve esenlik içinde yaşamasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ederiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.