kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5997
EURO
34,8019
STERLIN
40,5513
BITCOIN
$64.857
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
şiddetli yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Jeremy Corbyn toplumumuzla buluşuyor

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn, önümüzdeki haftalarda sonuçlanacak liderlik yarışının son dönemecinde toplumumuzla buluşacak.

Jeremy Corbyn toplumumuzla buluşuyor
11.09.2016
0
A+
A-

jeremy-corbyn-cemevi-7

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn, önümüzdeki haftalarda sonuçlanacak liderlik yarışının son dönemecinde toplumumuzla buluşacak.

15 Eylül Perşembe günü saat 17.00-19.00 arası Edmonton’da bulunan Kervan Düğün salonunda düzenlenecek etkinlikte Türk, Kürt, Kıbrıslı Türk toplum temsilcileri ve İşçi Partisi üyeleri ile buluşacak olan Corbyn liderlik seçimi için destek arayacak.

Britanya Kürt Halk Meclisi öncülüğünde organize edilecek olan toplantıya yoğun katılım bekleniyor. Britanya Kürt Halk Meclisi çatısı altında birlikte hareket eden birçok dernek ve sivil toplum kuruluşunun da aktif destekleyeceği toplantıya Jeremy Corbyn ile birlikte çok sayıda siyasetçi ve sendika temsilcisinin de katılması bekleniyor.

Haftalardır kuruluş çalışmaları suren Kurds and Turks for Labour gurubunun da kuruluşunu ilan etmesinin beklendiği toplantıya ilişkin Kurds and Turks for Labour kurucu başkanı Hilat Özcan yaptığı açıklamada Jeremy Corbyn uzun yıllardır Kürt, Türk ve Kıbrıslı Türk toplumları ile omuz omuza çalışmış, her türlü alanda toplumlarımıza büyük destek veren bir siyasetçi olmuştur. İlk kez toplum olarak bizlerin de Jeremy Corbyn’e liderlik yarışı vesilesi ile destek olma şansımız var.  Londra’da yaşayan tüm Kürt, Türk ve Kıbrıslı Türkleri Kervan düğün salonunda Jeremy Corbyn ile buluşmaya çağıran Hilat Özcan, yoğun bir katilim beklenen toplantıya erken gelinmesi tavsiyesinde bulundu.

jeremy-corbyn-cemevi-1

Geçen yıl Eylül ayında açık bir farkla kazandığı parti liderliğini rakibi Owen Smith’e karşı korumaya çalışan Jeremy Corbyn, Haziran ayında yapılan AB referandumu sonrası isyan bayrağı açan partisine mensup 172 milletvekilinin güvensizlik oyu nedeni ile yeniden liderlik yarışına girmek zorunda kalmıştı.

Seçim kampanyası için dolaşan tecrübeli politikacı, 15 Eylül Perşembe günü yapılacak toplantıda, Jeremy Corbyn ayrıca Kürt, Türk ve Kıbrıslı Türk toplumlarına mensup derneklerinin yöneticileri ile görüş alışverişinde bulunacak.

1983 yılından bu yana toplumumuzun yoğun yaşadığı Islington North seçim bölgesini parlamentoda temsil eden milletvekili, toplumumuza toplantıya katılım çağrısı yaptı. Türk ve Kürtlerle yakın ilişkiler içerisinde olduğunu belirten Corbyn, İşçi Partisi’ni bütün toplum kesimlerine taşıyacak bir politik anlayışı geliştirmeye çalıştığını belirterek, partisine üye olan seçmenlerden de destek istedi.

33 yıldır kesintisiz elde tuttuğu unvanı ile en uzun süredir mecliste bulunan politikacılar arasında yer alan Jeremy Corbyn, 12 Eylül 2015’te yapılan ve son anda girdiği İşçi Partisi liderliği mücadelesini, sürpriz bir biçimde açık farkla kazanarak, ana muhalefet partisinin başına geçmişti.

dsc_7858

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.