kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4832
EURO
34,9902
STERLIN
40,7217
BITCOIN
$64.517
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Dünya Öğretmenler Günü “Öğretmenler Susturulamaz”

İngiltere Ulusal Öğretmenler Birliği (NUT) her yıl geleneksel olarak Dünya Öğretmenler Günü’nü Ekim ayında kutluyor.

Dünya Öğretmenler Günü “Öğretmenler Susturulamaz”
11.09.2016
0
A+
A-

ank_kocatepe_ilkokul3_gul

İngiltere Ulusal Öğretmenler Birliği (NUT) her yıl geleneksel olarak Dünya Öğretmenler Günü’nü Ekim ayında kutluyor. Bu kutlamada her yıl konuk bir ülke seçen NUT, 5 Ekim tarihinde yapacağı kutlamayı Türkiyeli öğretmenlere adıyor. Bu anlamda birçok öğretmeni, eğitmeni ve insan hakları savunucusunu 5 Ekim’de misafir edecek NUT “Öğretmenler Susturalamaz” teması ile bu günü kutlayacak.

Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip eden ve özellikle Türkiye’nin doğusundaki gelişmeler konusunda sürekli bir dayanışma içinde olan NUT bu yıl İngiltere İnsan Hakları Merkezi (AIUK) ve Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi Day-Mer ortaklığı ile Dünya Öğretmenler Günü’nü kutlama hazırlanıyor. Özellikle Ekim 2015 tarihinden bu yana insan haklarına, düşünce özgürlüğüne ve sendikal haklara yapılan saldıralar konusunda endişe duyduğunu söyleyen NUT, AIUK ve Day-Mer temsilcileri bu dönemde en çok mağdur olan kesimlerin başında öğretmenlerin ve öğrencilerin geldiği dile getirdiler. Bunun yanında savaş ortamından dolayı başta Kürt çocuklar olmak üzere mülteci çocukların güvenliğinden endişe duyduğunu söyleyen yetkililer çocukların dünyanın nerede olursa olsunlar eğitim haklarının öncelik taşıması gerektiğini söylediler.

5 Ekim günü gerçekleşecek Dünya Öğretmenler gününde düşünce ve örgütlenme özgürlüğü konularına değinilecek. Etkinlikte ayrıca Kürt ve mülteci çocukların eğitim hakkını engelleyen etkenleri konuşulup eğitimdeki eşitsizlik tartışılacak. Son olarak öğretmenlerin ve insan hakları savunucularının bu konudaki mücadeleleri ve saldırılara karşı yaptıkları anlatılıp İngiltere ve Avrupa’nın diğer ülkelerinde dayanışma konusunda yapılabileceklere de değinilecek.

Konuk konuşmacılar olarak Türkiye’den Eğitim Sen temsilcileri ve öğretmenler davet edilirken, İnsan Hakları Merkezi Uluslararası temsilcileri ve Uluslararası Eğitim Vakfı temsilcileri de 5 Ekim’de bu önemli etkinlikte olacaklar.

İngiltere’de ekonomik, sosyal, kültürel ve demokrasi mücadelesi veren Day-Mer’in sunacağı kültürel çalışmaların tanıtılacağı etkinlik, geleneksel yemeklerin ikramı ve yapılacak sohbetler ile devam edecek. Bunun yanında gerçekleşecek soru-cevap paneli ile yukarda belirtilen konular hakkında bilgi verilecek.

Herkese açık olan bu etkinlik için wtd2016.eventbrite.co.uk internet adresinden kayıt yaptırıp katılabilirsiniz. Ücretsiz olan bu etkinliğe kayıtsız davetli alınmayacaktır. Daha fazla bilgi için oktyshbz@gmail e-mail adresinden Oktay Şahbaz ile irtibata geçebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.