kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5830
EURO
34,8023
STERLIN
40,4057
BITCOIN
$64.217
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

“Çocuklarımızın okullarını ziyaret edelim!”

Britanya Alevi Federasyonu bir bildiri yayınlayarak 2016- 2017 eğitim yılı için velilere çağrıda bulundu.

“Çocuklarımızın okullarını ziyaret edelim!”
21.08.2016
0
A+
A-

IMG_2059 kopya

Britanya Alevi Federasyonu bir bildiri yayınlayarak 2016- 2017 eğitim yılı için velilere çağrıda bulundu.

Velilerden çocuklarının okullarını ziyaret ederek, onların öğretmenleri ile tanışmalarının hem çocukları için hem de gelecek nesiller için daha iyi olacağının vurgulandığı yazılı metin şöyle:

“Değerli Ailelerimiz,

Eylül’den itibaren 2016/2017 eğitim dönemi başlıyor.

·         Bu dönem bizim eğitim yılımız olsun.

·         Eğitim Seferberliği başlatalım.

·         İki kültür arasında ve dezavantajlı konumda olmayı reddedelim.

·         Tüm kimliklerimiz ile barışık nesiller yetiştirelim.

·         Özgüvenli çocuklar, örgütlü gençler ve daha güçlü bir toplum yaratalım.

Çocuklarımızın okullarında öğretmenleri ile tanışalım. Çocuklarımızın kişiliği, karakteri ve davranışları hakkında öğretmenlerini bilgilendirelim. Okullar ailelerimiz ve toplumsal yaşamlarımızdan haberdar olsunlar.

Siz ailelerimizin bu hizmeti sayesinde kültürel ve inançsal olarak daha görünür bir toplum olacağız. Çocuklarımızın öğretmenleri, okul arkadaşları ve okul yönetimleri değer yargılarımızı öğrenmiş olacaklar.

Bu duyarlılığınız en çok öğretmenleri ve okul yönetmini mutlu edecektir. Öğretmenler yıllarca kültürel ve inançsal olarak çocuklarımıza nasıl davranacaklarını bilemediler. Dolayısı ile iletişim kurmaları zaman aldı. Çocuklarımız okul arkadaşları ile kaynaşma ve tanışma sorunu yaşadılar. Kendi değerlerini, kim olduklarını anlatmakta zorlandılar.

Örgütlü yaşam sayesinde bu geçmişi değiştirmek artık kendi ellerimizdedir. Okullarda başlatılmış olan Alevilik dersleri bu konudaki en büyük yardımcınız olacaktır. Okul yönetimleri ve öğretmenler ile Alevilik dersleri hakkında konuşun. Çocuklarınızın okullarında henüz Alevilik dersleri başlamamış ise eğer bu konuyu okul gündemine taşıyın lütfen.

Müfredat Eylül’den İtibaren Tamamlanmış Olacak

Yaklaşık dört yıldır üzerinde çalışma yapılan ders müfredatı bu yıl eylül ayının ilk haftasından itibaren tüm ilk ve orta okulların kullanımına hazır olacak.

Müfredat çalışmalarımız, Ulusal inanç müfredatı uzmanları, University of Westminster, Prince of Wales ilk okulu, Highbury Grove orta okulu, Britanya Alevi Federasyonu, Britanya Alevi Gençlik Federasyonu, Kızılbaş Yayınevi, Alevi Araştırmalar Gurubu ve duyarlı öğrencilerimizin katkıları ile yapılmaktadır.

Müfredatın hazırlanmasında, çocuk eğitimi, inançlara ve kültürlere saygı, Alevilik temel bilgisi, kimlik ve aidiat duyguları, iletişim, sevgi, paylaşım ve insan merkezli yaklaşım esas alınmaktadır.

Müfredatın basına ve kamuoyuna tanıtımı için yapılacak etkinliğin detayları en kısa zamanda paylaşılacaktır.

University of Westminster bu çalışmayı yürüttüğü için Britanya Eğitim Araştırmaları Derneği (BERA) tarafından ödüllendirilmiştir.

Değerli Canlar,

Elli yıl sonra toplum olarak nerede olacağımızı bugünden hesaplamak ve geleceğimizi kendi ellerimizle inşaa etmek zorundayız.

Yaşadığımız bu ülkenin imkanlarını pratiğe geçirdiğimiz oranda bizlere sunulan bu imkanlar bir anlam ifade edecektir, aksi takdirde hiçbir okul yönetimi kendiliğinden çocuklarımızın iki kültür arasındaki zorluklarına uyugun planlar yapmayacaktır.

Bu Nedenle Çocuklarımızın Okullarını Ziyaret

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.