kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$64.242
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

ÇAP “Milli iradeye müdahale edilemez!”

İngiltere merkezli çatı kuruluşu Çanakkale Anma Platformu (ÇAP), Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’ne geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, 15 Temmuz darbe girişimini kınadı.

ÇAP “Milli iradeye müdahale edilemez!”
17.08.2016
0
A+
A-

DSC00024 (2)

İngiltere merkezli çatı kuruluşu Çanakkale Anma Platformu (ÇAP), Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği’ne geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, 15 Temmuz darbe girişimini kınadı. ÇAP’a üye dernek temsilcilerinin katıldığı ziyarette Başkan Servet Hassan tarafından heyet adına Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç’e FETÖ/PDY darbe girişimini kınayan, toplumumuza birlik ve beraberlik mesajı veren bir mektup sunuldu.

Bünyesinde dokuz derneği barındıran ÇAP tarafından yapılan ortak açıklamada tarikatçı kalkışma  sert bir dille kınandı ve darbe teşebbüsünde bulunan vatan hainlerinin en kısa zamanda adalet önünde hesap vermeleri istendi.
Açıklamada, “Bir asır önce, yedi düvele ‘Çanakkale Geçilmez!’ dediği günden beri Çanakkale ruhuyla yaşayan halkımız, bu kanlı kalkışmayı 240 şehit ve 2 binin üzerinde yaralı vermek suretiyle gözünü kırpmadan püskürtmüş, 15 Temmuz akşamının karanlığını bir kaç saat içinde aydınlığa çıkartarak şanlı tarihine bu kez bir ‘Demokrasi Destanı’ eklemiştir” denilerek, Türk ulusunun tüm unsurlarının “Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır!” sözünden hareketle, birlik ve beraberlik içinde darbeye karşı sergiledikleri ortak tutum ve dayanışmaya dikkat çekildi.

Türk halkını, demokrasi ve millet iradesine gösterdikleri bağlılıktan dolayı kutlayan mektupta, “Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel ve vazgeçilmez ilkelerinden biri olan demokrasiyi kesintiye uğratarak milletimize büyük kayıplar ve acılar yaşatacak, anavatanımızı Ortadoğu’da benzerlerini dehşetle izlediğimiz türden bir iç savaşa sürükleyebilecek demokratik rejim karşıtı, dış güçlerin işbirlikçi ajanları, çok şükür ki karşılarında canı pahasına egemenliğine sahip çıkarak “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!” diyen Türk milletini buldu. Her inanç ve görüşten milyonların meydanlara koştuğu bu süreçte milletimiz çok net ve açık bir şekilde milli iradesine herhangi bir iç ya da dış müdahaleye izin vermeyeceğini dosta ve düşmana ilan etmiştir” denildi.

ÇAP adına yapılan açıklamada Servet Hassan, “Türk ulusunun barış ve huzur içinde yaşaması, ekonomik ve demokratik rejimin istikrarının sağlanması, güçlü ve saygın bir ülke olmak en büyük dileğimizdir. Rehberimiz Cumhuriyetimizin kurucu değerleri, amacımız fikri ve vicdanı hür müreffeh bir toplum yaratmak, yolumuz akıl ve bilim, hedefimiz ise muassır medeniyetlerin üzerine çıkmaktır! Bizde bu inanç ve ruh oldukça, bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır!” dedi.

Mektupta, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının ve soydaşlarının darbe girişiminden dolayı duydukları üzüntü ifade edilerek, olaylarda şehit düşen vatandaşlara rahmet, gazilere acil şifalar dilendi. Siyasi ve toplumsal alanda meydana gelen uzlaşma ve dayanışma ikliminden duyulan memnuniyet dile getirildi ve yurt dışında yaşayan vatandaşların daima anavatanları ve milletinin yanında olacağına dair inançları vurgulandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.