kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.523
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
11°C
LONDRA
11°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“Travmatik cinayet” davasında Türk katile hapis cezası

Kendisinden ayrı yaşayan karısını zalimce öldüren katile, hayat boyu hapis cezası verildi.

“Travmatik cinayet” davasında Türk katile hapis cezası
05.08.2016
0
A+
A-
Erhan Havaleoğlu

Erhan Havaleoğlu

Kendisinden ayrı yaşayan karısını zalimce öldüren katile, hayat boyu hapis cezası verildi. Göçmen statüsünde bulunan Erhan Havaleoğlu (36), 28 Ekim 2015’te çocuklarına bakmak için geldiği evinde Leighanne Cameron’u tam 29 kere bıçaklamıştı.

Yaralı kadını ardından çocukları üst katta uyurken evde tek başına bırakarak kaçan Havaleoğlu, polisin düşüncesine göre Edinburgh’a doğru giderken cinayeti işlediği andaki kıyafetlerini değiştirdi ve ardında iz bırakmamak için tüm aksesuarlarını yok etti; ancak polisin sürdürdüğü soruşturma süresince öldürdüğü kadının kan izleri adamın ayakkabılarında ve evinin kapısında bulundu. Mağdur Cameron’un, Havaleoğlu’nun evine giç gitmemiş olması gerçeği ve buna rağmen kan izinin evin duvarında bulunması, polisi harekete geçirdi.

Lynette Cameron mother of murdered Leighanne Cameron

Lynette Cameron, Leighanne Cameron’un annesi

Mahkemenin edindiği bilgiye göre, kadının cansız bedeni bir süredir ilişkide olduğu Phillip Kilkenny (42) tarafından bulunurken, bu ilişkinin katil zanlısı Erkan Havaleoğlu ve Leighanne Cameron daha ilişkideyken başladığı, cinayetin aldatılma üzerine kıskançlıkla işlendiği sebeplerden biri olabileceği belirtildi. Polise ifadesini veren Kilkenny, bir süredir Havaleoğlu’nun kadına “Başka bir adamı asla sevemezsin” dediğini belirtti.

Yakalanan Havaleoğlu, suçlamaları reddederek cinayeti işlemediğini, ancak bunun Cameron’un sevgilisi Phillip Kilkenny tarafından işlenmiş olabileceğini öne sürdü. 5 Ağustos Cuma günü high Court Paisley’de görülen son duruşma ile, Havaleoğlu’nun cinayeti işleyen kişi olarak suçlı bulunarak cezasına çarptırılması kararı çıktı. Eski bir Türk askeri olan Havaleoğlu, cinayet suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kararın Havaleoğlu’nun suçlu bulunması yönüyle gelişmesi üzerine Leighanne’ın tüm ailesi ve arkadaşları adaletin yerini bulduğunu belirtti.

36DFD8DD00000578-0-image-a-12_1470332362154

Leighanne Cameron

Mahkemede davayı gören geçici yargıç Johanna Johnston, suç kararını belirtirken şunları söyledi: “Yasalarımızdaki en ağır suç olan insan öldürme eyleminden zanlının müebbet ağır hapis cezasına çarptırılması uygun görülmüştür. Cinayetin yapısı gereği gösterilen zalim ve acımasız tutum da, özellikle üst katta uyuyan çocukların psikolojilerini çok derin etkileyebilirdi – Kilkenny’nin cansız bedeni evde çocuklar daha uyanmadan bulması belki de çocukları bir ömür boyu sürecek korkunç bir travmadan kurtardı. Birçok aileyi ve dostları acı içerisinde bırakan bu eylem, ancak müebbet hapis cezasıyla cezalandırılabilir” dedi.

Kararın çıkması ardından “Ben yapmadım! Onlar benim çocuklarım, ben yapmadım!” diye bağıran Havaleoğlu’na sessiz kalması söylendi. Verdiği son ifadesinde Leighanne ile bir tartışmasının olduğunu kabullenirken, tartışmanın ardından Phillip Kilkenny tarafından ayrıştırıldığını belirten Havaleoğlu, “Ben evden Kilkenny ve Leighanne’ı bırakarak çıktım, ben evden çıkarken eski eşim hayattaydı” diyerek suçu Kilkenny’e attı.

Ancak daha önceden de İskoçya’da üç kadına saldırıdan sabıkası bulunan Havaleoğlu’nın kabarık sicili, iddialarına dikkat çekmedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.