kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
STERLIN
40,3217
BITCOIN
$63.862
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Kokain vurgunun detayları ortaya çıktı

İki Türk, polisin yaptığı baskınla bir gemi aracılığı ile tam 512 milyon pound değerinde kokain kaçakçılığı yaparken yakalandı.

Kokain vurgunun detayları ortaya çıktı
12.07.2016
0
A+
A-

1 kopya

İki Türk, polisin yaptığı baskınla bir gemi aracılığı ile tam 512 milyon pound değerinde kokain kaçakçılığı yaparken yakalandı.

Mümin Şahin (47) ve Emin Özmen (50), İskoçya’nın Aberdeenshire bölgesinde Nisan 2015’te MV Hamal isimli gemide yakalanmışlardı. Tam 3,5 tonluk kokaine ele geçiren polis, Şahin ve Özmen’i tutuklayarak Glasgow Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. İskoçya’da yakalanan geminin İstanbul ve Güney Amerika gibi yerlere de kokain taşıdığı öğrenildi. Glasgow Ağır Ceza Mahkemesi ikiliyi suçlu buldu. Geçtiğimiz Nisan Tanzanya bayraklı bir gemide bulunan kokain deposu, geminin iç panellerinden birinde bulundu. “A tip” uyuşturucu kategorisine giren kokain depolarını bulan narkotik uzmanları, yüzde 58-74 arası pür kokain oranının gemide bulunduğunu belirtti.

National Crime Agency (NCA) tarafından yapılan soruşturmaya göre İskoçya sularında yakalanan geminin Güney Afrika’dan geldiği ortaya çıktı. Araştırmalar sonucu geminin 8 Mart 2015’te Tenerife’den yola çıktığı, Atlantik boyunca yolculuğuna devam ettiği ve 21 Mart’ta Guyana’ya geçtiği ortaya çıktı. 12 haftalık mahkeme süreci sonucunda suçlu bulunan ikili, 12 Ağustos’ta cezalarına çarptırılacaklar.

NCA denetleme ve araştırma görevlisi John McGowan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugüne kadar karşılaşılan en yüksek dozda tip A uyuşturucu deposuna bu gemide rastlandı ve belki de Avrupa’da da yakalanan en marine değeri yüksek uyuşturucu deposu olarak da görülebilir” dedi. Sözlerine devam eden McGowan, “Konu ile ilgili soruşturma ve araştırma sürecimiz tamamen uluslararası düzeyde gerçekleşti. Bu süreçte Fransa, Guyana, Tanzanya ve Türkiye gibi ülkelerle işbirliği içerisinde takibimizi sürdürdük” dedi.

Britanya Kuzey sınırı güvenliği bölge direktörlerinden Tony McMullin ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sınır gücü birliklerimiz uluslararası alanda hiç yılmadan büyük bir özveri ile işlerini yapıyorlar. Karşılaştığımız bu son vaka aslında tüm operasyonlar arasında en unutulmayacak girişimlerden biri olabilecek düzeyde. Durum öğrenildiği anda MC Hamal’dan kokain depolarının temizlenmesi sadece 3 gün sürdü. Bu, ekiplerimizin sorumlu ve profesyonel çalışma disiplinlerinin bir ürünüdür”. dedi ve sözlerini şöyle bitirdi “Hem Britanya içinde hem de dışında ülkemize girmeye çalışan uyuşturucu ve uyuşturucu kaçaklarına karşı her zaman en yüksek özveri ve profesyonellikle araştırmalarımızı ve girişimlerimizi sürdürüyoruz”. dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.