kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3263
EURO
35,1256
STERLIN
41,0866
BITCOIN
$70.656
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Farklı inançlar “Barış” için buluştu

Her yıl İngiltere de düzenlenen Alevi Festivalinin bu yıl 6.sı kapasamında Stoke Newinghton’daki Old Church’te farklı dinlerin temsilcileri bir araya gelerek “Barış” yaptı.

Farklı inançlar “Barış” için buluştu
11.06.2016
0
A+
A-

580A4682

Her yıl İngiltere de düzenlenen Alevi Festivalinin bu yıl 6.sı kapasamında Stoke Newinghton’daki Old Church’te farklı dinlerin temsilcileri bir araya gelerek “Barış” yaptı.

Farklı inançlardan , farklı kimlikten, farklı görüşteki insanların buluştuğu Alevi Festivali, katılımcıların konuşmalarıyla başladı. Konuşmacı olarak birçok isim katılırken, bu isimler arasında Avrupa Birliği Dedeler Başkanı Cafer Kaplan Dede,Haringey Belediye Başkanı Ali Gül Özbek, Türkiye’den Mehmet Yüksel Dede, Hackney İnanç Birliği Temsilcisi Velaattin Hürrem Ulusoy, Hdp Milletvekili Müslüm Doğan katıldı.

580A4667

Haringey Belediye Başkanı Ali Gül Özbek yaptığı açıklamada “Bugün burada her yıl düzenlenen Alevi Festivali’nin 6.sına ev sahipliği yapıyoruz. Hepimizin bildiği üzere dünya üzerinde farklı inançlar, farklı ırklar bulunmakta. Bu festivalin amacı ise herkesi  barış içinde, kardeşlik içinde bir araya toplamak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Türkiye’den gelerek konuşma yapan Mehmet Turhan , “İnanç merkezi olan böyle bir kilisede bütün inançlar, çağırdığımız dostlarımızın bir arada barışı ve dostluğu seslendirmesi için bu etkinlik oluşturuldu. Hem bizim dostlarımızın hem farklı inançtaki dostlarımızın sıcak kanlılığının mutluluğunu yaşıyoruz.” diyerek düşüncelerini dile getirdi. Farklı dinlerden gelen temsilcilerin ise ortak çağrısı olarak “Bizler her neye inanırsak inanalım, bizler dostça ve kardeşçe yaşamalıyız, birlik ve beraberlik içinde kalmalıyız.” diyerek barışın önemini vurguladı. Konuşmacı olarak katılan Alevi dedelerinin yaptığı açıklamalarda ise “Hiçbir inancın özünde insan öldürmek gibi bir düşünce olamaz, bunu bütün dünyadaki inanç sahibi insanların katliamların hic bir zaman doğru olmadığını.” belirterek, dünyadaki siyasetçilerin dini kullanarak insanları etkilediğini dile getidiler. Alevi dedeleri insanların aralarında sıkıntı olmadan kardeşlik duygusu içinde yaşamaları gerektiğini vurguladı. Kilisede yapılan etkinlikte, semah gösterisinin ardından toplu fotoğraf çektirildi.

580A4640

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.