kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
STERLIN
41,0110
BITCOIN
$70.643
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

ATHPA Konferansı insan sağlığını bir gün boyunca ele aldı

İngiliz-Türk Sağlık Elemanları Derneği’nin Yunus Emre Merkezi’nde gerçekleştirdiği akademik buluşma, birbirinden farklı uzmanlık alanlarının tartışıldığı bir panele ev sahipliği yaptı.

ATHPA Konferansı insan sağlığını bir gün boyunca ele aldı
29.05.2016
0
A+
A-

ATHPA Conference 2016 2

İngiliz-Türk Sağlık Elemanları Derneği’nin Yunus Emre Merkezi’nde gerçekleştirdiği akademik buluşma, birbirinden farklı uzmanlık alanlarının tartışıldığı bir panele ev sahipliği yaptı. Anskiyeteden depresyona, kronik ağrılardan hamilelik ve yeme-içme bozukluklularına birçok sağlık gündemi tartışıldı ve konuşuldu.

Zehra Yılmaz.

21 Mayıs Cumartesi günü gerçekleşen etkinliğe yoğun ilgi gösterilirken, dinleyiciler arasında konulara oldukça büyük ilgi gösterildi. Günümüzün yoğun stres altında şekillenen koşuşturması sonucu kronikleşen rahatsızlıklar ve özellikle mental/psikolojik dengemizin daha da karışabileceği düzenler içinde yaşarken, birçok dinleyici de aslında özellikle anksiyete konusunda şikâyetlerini konuşmacılarla paylaştılar.

Psikiyatrist Dr. Yenal Dündar’ın ilk konuşmacı olduğu panelde psikolojik ve bipolar bozukluklara değinilirken, bu rahatsızlıkların temelleri de tartışıldı. Anksiyete ve panik atak konularını ele alırken Dr. Dündar, “Aramızda anksiyetem yok diyen var mı? Hangimiz aslında bu yoğun hayat temposunda heyecanlarımızın ve kaygılarımızın olduğunu inkar edebiliriz?” derken anksiyete ve kişilik bozukluğu sendromlarının psikiyatrik ilaç yazılacak dereceye gelmesi için gereken semptomlardan bahsederken katılımcılar da özellikle Türkiye’deki psikiyatrik yaklaşımı eleştirerek ilaç yazımının çok hızlı yapıldığını, özellikle genç kuşakta sıklıkla görülen antidepresan kullanımının yaygınlaşmasının iyiye işaret olmadığını tartıştılar.
King’s College’dan Dr. Zehra Yılmaz, sunumunda bedensel ağrılardan bahsederken, vücudumuzda hissettiğimiz her ağrının fizyolojik olmadığını, bazen psikolojik yaptırımlarla vücudumuzda “sahte ağrılar” yarattığımızı belirtti. Ağrıların köklerine inerken kronik ve kalıcı ağrılardan, hamilelik ağrılarına, fizyolojik ve duygusal ağrılardan darbelere birçok konu ele alındı.

Akademik konferans, Westminster Üniversitesi’nden Dr. Pınar Uysal-Onganer’in kanser odaklı semineri ile devam etti. Günümüzde artan kanser vakaları, semptomları ve kanser doğasını ele alan konuşmasını takiben Dr. Berrin Tezcan da hamilelik ve loğusa dönemlerinde kadınların karşılaştığı sağlık problemlerini, özellikle obeziteye dikkat çekerek açıkladı.

Birçok konuşmacının sunumlarından sonra katılımcılara bireysel olarak da sorularını ve yorumlarını ilettiği konferans, akşam saatlerinde son buldu.

DSC_122829

Yorumlar

  1. Find an escort says:

    Genuinely no matter if someone doesn’t be aware of after that its up to
    other viewers that they will assist, so here it happens.