kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5674
EURO
34,8826
STERLIN
40,5255
BITCOIN
$66.671
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Parçalı bulutlu
12°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Anadolu Kültür Festivali lösemi hastalarına umut olacak

Londra’da Süleymaniye Kültür Merkezi ve Anadolu Toplum Birliği’nin birlikte organize ettiği ve bu sene 10’uncusu yapılacak olan İngiltere’nin en büyük Anadolu Kültür Festivali’nde büyük bir kampanya da düzenlenecek.

Anadolu Kültür Festivali lösemi hastalarına umut olacak
29.05.2016
0
A+
A-
Betül

Betül

Londra’da Süleymaniye Kültür Merkezi ve Anadolu Toplum Birliği’nin  (Anatolia Community Association) birlikte organize ettiği ve bu sene 10’uncusu yapılacak olan İngiltere’nin en büyük Anadolu Kültür Festivali’nde büyük bir kampanya da düzenlenecek. Her sene Londra, Clissold Park’da kurulan Anadolu Kültür köyünde, bu sene Lösemili çocuklarımız için de “Tükürük Testi” ile bağış kampanyası, kısa adı ITSEB olan ‘İngiltere Türkiye Sağlık Elemanları Birliği’ ve Testleri yapacak olan kurum Anthony Nolan ile birlikte organize edilecek.

Konuyla ilgili basına bilgi veren festival yetkililerinden Salih Ezer ve ITSEB Başkanı Dr. Ali Demirbağ, bu kampanyanın toplumumuzun bu konuda bilinçlenmesi açısından önemli olduğunu söylediler.  Dr. Demirbağ “Bu bağış kampanyasında belki Betül ve bir kaç çocuğumuzun adı geçiyor ancak verilen her numune, adı geçmeyen diğer tüm çocuklarımız için de birer umut olacaktır.” diye kampanyanın önemini özellikle belirtti.

 BETÜL’ÜN HİKAYESİ İLHAM OLDU

Bu festivalde böyle bir kampanya yapmaya ilham olan ise, İsviçre’de yaşayan bir Türk ailenin büyük kızları Betül’ün lösemiyle mücadelesi. Organizasyon ekibi bu tarz konularda hassas olunması gerektiğinin bilincinde. Betül’ün hikayesini dinledikten sonra diğer tüm çocuklara da umut olabilecek bir kampanyayı yapmaya karar vermişler.

 KAMPANYAYA KATILMAK ÇOK KOLAY!

 Festival alanında kurulan standı ziyaret ediyorsunuz, görevli arkadaşlar sizin bilgilerinizi alıp alanda “Tükürük Testini” yapıyorlar ya da  “Tükürük Kitini”  sizin adresinize gönderiyorlar, siz kendiniz yapıyorsunuz.

Dr. Demirbağ, testin çok kolay olduğunun altını özellikle çiziyor.  Festival alanında kurulan stantta yetkili ekip kök hücre nakli için uygun olabilecek potansiyel kişilerden, özel bir kit ile sadece tükürük örneklerini alacaklar. Bu örnekler bu konuda kurulmuş olan uluslararası bilgi bankasına iletilecek. Eğer verilen örnek, kampanyaya konu olan Betül ya da diğer ilik nakli bekleyen Lösemili çocuklarımızdan birisine uyabilecek durumdaysa, yetkili ekipler kişiyle iletişime geçip, kısa bir işlemle kan ya da ilik numunesini alıyorlar. Bu işlemler sanıldığı gibi zahmetli ve zor tıbbi operasyonlar değil. On, on beş dakikalık bir kan verme ya da ilik numunesi verme işlemi sadece. Bağış yapan kişi için de herhangi bir olumsuz etkisi bulunmuyor.

 SİZ DE BİR UMUT OLUN!

 Lösemi ve benzeri hastalıklarda kök hücre nakli çok önemli. Bu konuda Dr. Demirbağ bize enteresan bilgiler veriyor.

“Dünyada uyumlu kök hücreler genelde aynı ırktan olanlarda bulunuyor. Örneğin, Anadolu coğrafyasında olan toplumumuzun kök hücreleri yine aynı Anadolu coğrafyası için uygun olabiliyor. Bu sebeple bir kök hücrenin uyumlu olması ihtimali bir milyonda bir. Dünyanın gelişmiş her ülkesinde  bu konuda kurulmuş merkezlerde, her ülkenin, her ırkın yeterince kan ve ilik örnekleri mevcut olmasına rağmen Türk ve Kürt ırklarına ait yeterince bağış yapılmamış henüz. Bu sebeple, maalesef bizim Lösemili çocuklarımızın umudu , diğer milletlerin çocuklarına göre daha az şu an için. Buna dikkat çekip, tüm toplumuzu bilinçlendirmeli ve çocuklarımız için umut olmaya herkesi davet etmeliyiz” diyor Doktor Ali Demirbağ.

Festivalle İlgili Bilgiler

Anadolu Kültür Festivali

Tarih: 27 – 30 Mayıs 2016

Yer : Clissold Park, N16, London

—————————————————————————————————- 

1930763_910201589098424_4657020774234112209_n

Betül’ün Hikayesi

 Uyumaz ailesinin ilk evladı Betül, 28 Aralık 1998 yılında İsviçre, Basel’de doğdu. On iki yaşındayken hastalığının ilk belirtileri ortaya çıktı; karın ağrısı, karında şişlik ve vücudunda morluklar…

 Hastaneye gidildi. Kimse Betül’de ciddi bir hastalık olabileceğine ihtimal vermiyordu ama maalesef ertesi günü Betül’ün lösemi olduğu öğrenildi. Ailesinin ve Betül’ün arkadaşlarının yaşadığı üzüntü tarif edilemez boyuttaydı. Betül ise herkesi şaşırtacak derecede güçlü kalmayı başardı.

 2012 yılında tedavi başladı. Bir çok güçlü bedenin bile dayanmakta zorlandığı tedavilere Betül, iki yıl boyunca, İlahi bir güçle dayandı ve nihayetinde kemoterapi ve ilaç tedavileri sonuç verdi. İki sene sonra Betül artık sağlığına kavuşmuştu. Ama ne yazık ki 2016 yılının ilk aylarında hastalığın tekrar nüksettiğini öğrenildi. Tekrar kemoterapi tedavisine başlandı ancak bu sefer Betül’ün bedeni tedaviye yeterince cevap vermiyordu. Betül, on dört yaşında yenmeyi başardığı bu hastalıkla şimdi tekrar mücadele etmek zorunda.

Betül’ün ve ailesinin umudu kendisine uygun kök hücrenin bulunması ve naklinin yapılması. Betül ve Betül gibi çocuklarımız şimdi, dualarınızı ve kan bağışlarınızı bekliyor. Ne kadar fazla bağış yapılırsa, o kadar fazla çocuğumuzun kurtulma ihtimali olacak. Çünkü bir kök hücrenin diğer bir kök hücreyle uyuşma ihtimali bir milyonda bir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.