kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3679
EURO
35,1221
STERLIN
41,1598
BITCOIN
$70.633
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Kocasını IŞİD usülü öldürtmek istedi

Doğu Londra’nın Hackney, Lower Clapton bölgesinde yaşayan Kürt asıllı bir çocuk annesi Nurten Taycur (28), kocasını kiralık katil tutarak öldürtmeye teşebbüs etmekten 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kocasını IŞİD usülü öldürtmek istedi
14.05.2016
0
A+
A-
Nurtan Taycur, altı yıl hapis yatacak.

Nurten Taycur, altı yıl hapis yatacak.

Doğu Londra’nın Hackney, Lower Clapton bölgesinde yaşayan Kürt asıllı bir  çocuk annesi Nurten Taycur (28), kocasını kiralık katil tutarak öldürtmeye teşebbüs etmekten 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İngiliz medyasında da yer alan habere göre,16 yaşındayken evlendiği ve birlikte 2003 yılında İngiltere’ye geldiği, şu anda Uber taksi şoförlüğü yapan eşi Ercan Akan’ı, 5,000 sterlin karşılığında kiralık katile IŞİD usulü boğazı kesilerek öldürtmek istediği ortaya şıkan Taycur, geçen hafta Cum günü sonuçlanan Old Bailey Magistrates Court’tki yargılamada suçunu itiraf etti.

Polisin bazı duyumlar alarak, kiralık katil olarak karşısına ‘John’ adıyla gizli bir polisi çıkartması Nurten Taycur’un tüm planlarını bozdu.

İki yıldan beri başka bir erkekle yaşadığı ilişki sonucu bu planı yapan Taycur’un geçen yıl 13 Kasım’da kiralık katil olarak bildiği gizli polisle anlaştığı ve onu gece Uber için çalışırken, bıçak kullanarak öldürmesini istediği ortaya çıktı. Son olarak Aralık ayının 11’inde buluştuğu gizli polise 1,000 sterlin depozit de ödeyen kürt kadın, kocasının PKK sempatizanı olduğunu öne sürerek, öldürüldükten sonra da arabasına spreyle IŞID kelimelerinin yazılmasını önerdiği mahkemede belirlendi.

Bu arada sahte kiralık katilin, kocasının cesedini bir domuz çiftliğinde gömme teklifine karşı çıktığı, “Onun cesedinin bulunmasını istiyorum.Cenazeyi Türkiye’ye götürmek, ağlamak ve üzülmek istiyorum” dediği de ifadelerde yer aldı.

Avukatı John Femiola ise mahkemede, “Onun yaptığı doğru veya yanlış. Ancak o sonuçta yaşamında hep hapisteydi” diye konuştu.

Savcı Mark Gadsden, onun kültürel inançlarının boşanmaya izin vermediğini söyledi.

Bu arada eşi Ercan Akkan’ın polise verdiği ifadede “Nurten beni niçin öldürtmek istedi, anlayabilmiş değilim. O, isteseydi normal yolla benden ayrılabilirdi” şeklinde konuştuğu ifade edildi.

Mahkeme sonunda Nurten Taycur, suçunu kabul etti.

 

Yorumlar

  1. Mehmet says:

    Yalan haber yapmaya utanmıyor musunuz bu kadın zorla evlendirilmiş bir kadın tamam yaptığı şey doğru değil ama karşı tarafta haklı değil hergün Türkiye’de kadın cinayetlerinin ne oranda olduğunu görüyoruz bu kadının boşanmak gibi bir lüksü olsaydı böyle bir şeye kalkışmazdı ayrıca bu kadının bir yasak ilişki yaşamadığını düşünüyorum bunlar kadını karalamak için ortaya atılmış yalanlar ve sizde bu yalanlara ortak oluyorsunuz kadını iki çocuğu var ahirette hesabını veremeyeceğiniz işe kalkışmayın günahtır kul hakkıdır.