kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5999
EURO
34,8349
STERLIN
40,6478
BITCOIN
$65.274
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Day-Mer Gençlik Şenliği coşkulu geçti

Day-Mer Gençlik Şenliği coşkulu geçti
27.06.2012
0
A+
A-

genclik23. Day-Mer Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen ‘Gençlik Şenliği’ son derece renkli görüntülere sahne oldu.

Açılışı Day-Mer Gençlik korosunun performansıyla başlayan etkinlikte Youth Fight For Jobs’dan Suzanne Beishon ve Kürtçe GCSE Kampanya Grubu’ndan İlhan Genç birer konuşma yaptılar. Day-Mer saz ve gitar kursları öğrencileri, hocaları Atilla ve Onur’la beraber başarılı performanslarıyla geceye renk katarak tüm arkadaşlarına, ailelerine ve diğer gençlere yeteneklerini ve başarılarını gösterdiler.

Gitar ve Saz performanslarının ardından Day-Mer yönetim kurulu üyesi Oktay Şahbaz, ailelerin ve yetişkinlerin, herşeyde gençleri suçlamayı bırakıp, gençlere daha fazla güvenmeleri ve onları dinleyip anlayış göstermeleri gerektiğinin altını çizdi.

Şahbaz, son iki senedir EMA’lerin kesilmesi, üniversite harçlarının yükseltilmesi gibi kemer sıkma politikalarından en çok gençlerin etkilendiğini belirterek gençlerin bu dönemde daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını kaydetti.

Şahbaz’ın tüm gençleri Day-Mer’e üye olmaya davet ettiği konuşmasının ardından sahneye çıkan Gürkan Tercanlı, rap tarzında sergilediği performansla tüm genç hayranlarına güzel vakit geçirtti. Gürkan’dan hemen sonra, 2 Şubat 1990 yılında ilk festivalini gerçekleştiren Day-Mer festivallerinin 23 yıllık serüveni hazırlanan sinevizyonla gösterildi.

Londra Saz Okulu öğrencilerinin kurmuş olduğu müzik grubu Empati’nin sergilediği performans gençlere örnek olacak nitelikteydi. Empati grubunun ardından Day-Mer Gençlik Komisyonu adına Oktay Çinpolat kısa bir konuşma yaptı. Sahneye son olarak çıkan genç sanatçı Serhat Yıldız salonda büyük bir coşkuyla karşılandı. Serhat Yıldız’ın seslendirdiği türküler ve çekilen halaylarla şenlik çoşkulu bir şekilde son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.