kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3212
EURO
35,0652
STERLIN
40,9554
BITCOIN
$70.778
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere Türkiye’ye destek için hazır

İngiltere Türkiye’ye destek için hazır

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague bir açıklama yaparak Suriye’nin Türkiye ’ye ait bir jeti düşürmesinin “kabul edilemez” olduğunu ve İngiltere’nin BM Güvenlik Konseyi’nde Suriye’ye karşı alınacak güçlü bir eylem kararını desteklemeye hazır olduğunu ifade etti.

Hague, yazılı bir açıklama yaparak, “Suriye rejiminin 22 Haziran’da Türkiye’nin askeri uçağını düşürmesinden ciddi olarak kaygılıyım. Bu kabul edilemez eylemi, Suriye rejiminin kendisini kabul edilebilir sınırların ne kadar ötesine koyduğunun bir işareti olarak görüyor ve kınıyorum. Suriye bu eylem için hesap verecektir.” dedi.

‘SAVAŞ UÇAKLARI HAZIR’

İngiliz Daily Star gazetesi, Türkiye’nin F-4 uçağının Suriye tarafından düşürülmesinin ardından bir “intikam” baskını gerçekleştirmesi olasılığının karşısında İngiliz savaş uçaklarının Türkiye’ye destek için hazır beklentildiğini iddia etti.

Gazete, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “gereken her şeyin yapılacağı” açıklamasına dikkat çekerek “Türkiye’nin savaş uçaklarından birinin düşürülmesi ardından durumu değerlendirmesi üzerine, İngiliz savaş uçakları, Suriye’ye bir saldırı düzenlemek için hazır bekliyor” diye yazdı.

Daily Star haberinde böylece, Türkiye tarafından Suriye’ye karşı bir operasyon gerçekleştirilmesi halinde İngiliz savaş uçaklarının NATO müttefikini destek amacıyla Suriye’ye yönelik bir hava baskınında yer alabilecekleri vurgulandı.

Türkiye ve Suriye’nin bir zamanlar “müttefik” olduklarını, ancak Türkiye’nin artık Suriye’nin “zalim rejimini” en çok eleştirenlerden biri haline geldiğine dikkat çeken gazete şu yorumu da yaptı:

“Eğer Türkiye kuvvete başvurarak misilleme yapmaya karar verirse İngiltere ve ABD dahil, başka NATO güçleri, onları desteklemesi ve Suriye’ye saldırıya katılması yönünde baskı altına girer.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.