kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4900
EURO
34,7446
STERLIN
40,5767
BITCOIN
$62.163
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cuma Hafif yağmur
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C

‘Hapiste gibi hissediyorum’

‘Hapiste gibi hissediyorum’

vize1Ankara Anlaşması vize uzatma başvurusu nedeniyle pasaportu altı aydır Göçmenlik Bürosu tarafından tutulan 25 yaşındaki Türkiye kökenli müzisyen, hapiste gibi hissettiğini söyledi.

Vize başvurusunu etkilememesi için Didem Cömertoğlu takma adıyla konuşan piyano öğretmeni, çalışma izni olmasına rağmen, pasaportu olmadığından sabıka kaydı alamadığını dolayısıyla öğretmenlik görevini güçlüklerle yerine getirdiğini söyledi. Sabıka kaydı alabilmek için pasaportun olmaması halinde, onun yerine 8 farklı belgeyle bunu ispat etmek gerektiğini fakat kendisinin bir tek Türkiye pasaportu olduğunu sözlerine ekledi.

BİLGİ VERMEK YASAK

Ocak ayında bakanlığa başvuran Ankara kökenli Didem, o tarihten bu yana kurumdan pasaportun ellerinde olduğuna dair bir mektup bile almadığını, ‘ikinci sınıf vatandaş’ gibi muamele gördüğünü söyledi. Geçtiğimiz hafta bilgi almak üzere vize departmanının 0870 numaralı hattını arayan öğretmen, yarım saat telefonda vakit kaybettiğini, ardından personele durumu hakkındaki gelişmeleri sorunca ‘Bilgi vermemiz yasak’ yanıtını aldığını söyledi. Sadece bu aramadan dolayı 25 sterlin fatura ödeyeceğini söyleyen Didem, artık beklemekten bıktığını söyledi.

Ankara Anlaşması kapsamında oturum alma sürecinde bekleme sürelerinin uzunluğu toplumda yaygın bir şikayet olurken, Avrupa Birliği anlaşması kapsamında yapılan başvurular aynı zamanda vergilerin ve muhasebeci ücretlerinin ödenmesi ile pahalıya maloluyor.

PASAPORT YOK, İŞ YOK

Ay başında pasaportunun olmaması nedeniyle bir Avrupa turnesine katılamayan Didem, bu belirsizlik halinin onu kaygılandırdığını söyledi.

1973’de İngiltere’nin Avrupa Topluluğu’na katılmasıyla, Ankara Anlaşması’nın Türk vatandaşlarına sunduğu iş yapma imkanı garanti altına alınırken, halihazırdaki koşullar herhangi bir vize başvurusundan daha zor olduğunu gözler önüne seriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.