kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
STERLIN
40,9911
BITCOIN
$69.724
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Anadolu Kültür Festivali 10’ncu yılını kutluyor

2007 yılında Londra’nın Stoke Newington bölgesindeki Clissold Park’ta küçük bir kermes olarak başlayan Anadolu Kültür Festivali 27 – 30 Mayıs 2016 tarihleri arasında 10. Yılını kutlamaya hazırlanıyor.

Anadolu Kültür Festivali 10’ncu yılını kutluyor
31.03.2016
0
A+
A-

IMG_0722

2007 yılında Londra’nın Stoke Newington bölgesindeki Clissold Park’ta küçük bir kermes olarak başlayan Anadolu Kültür Festivali 27 – 30 Mayıs 2016 tarihleri arasında 10. Yılını kutlamaya hazırlanıyor.

Anadolu Toplum Derneği ve Süleymaniye Kültür Merkezi’nin geleneksel olarak ortaklaşa düzenlemiş olduğu Anadolu Kültür Festivali başarılı olarak geçirdiği dokuz yılın ardından kalabalık ziyaretçi topluluğu ve zengin bir program ile 27 -30 Mayıs tarihleri arasında Clissold Park’ta yapılacak. Festival Düzenleme Komitesi’nin verdiği bilgiye göre, onuncu yılında festival 4 gün sürecek ve büyük açılış 28 Mayıs Cumartesi saat 14.00’de olacak. Geleneksel hale gelen Festival, dokuz yıl boyunca İngiliz ve Türk Bakanlar, Milletvekilleri, siyasetçiler ve bürokratların yanı sıra Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği ve Londra Konsolosluğu, Lord’lar kamarası üyeleri, KKTC Temsilcisi, Belediye Başkanları, Meclis üyeleri, Yerel ve Türk Toplumu dernek temsilcileri ve yoğun bir halkın katılımı ile gerçekleşti. Her geçen yıl ziyaretçisi sayısı ile de büyüyen festival, geride kalan dokuz yılda 50 bini aştı ve onuncu yılda daha çok ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Clissold Park’ta yaklaşık 13 bin m2 lik geniş bir alanda ve onlarca farklı çadırda zengin Anadolu kültürünün tanıtılacağı Festival’e bu yıl Türkiye’den de yerel belediyeler de katılarak yöresel kültürlerini ve turizm zenginliklerini Türk ve yabancı ziyaretçilerlerle paylaşacaklar. Ayrıca Türk Havayolları ve Ülker başta olmak üzere yerel ve uluslararası birçok firma dokuz yıldır bu festivale sponsor olarak ürün ve hizmetlerini ziyaretçilerle paylaşıyorlar.

IMG_0665

YİNE DOLU DOLU BİR PROGRAM

Anadolu’nun zengin mutfağından lezzetli ev yemekleri, lahmacun, gözleme, tantuni, kumpir, pide, künefe ve daha birçok yemek ve tatlı çeşitleri, festival boyunca lezzete önem verenlerle buluşacak. Ayrıca yine geleneksel hale gelen Bursa Mehter Takım’ı konseri, yağlı güreş turnuvaları, Nasreddin Hoca, Keloğlan ve değişik sahne gösterileri ile sürpriz sanatçılar da Festivale gelen ziyaretçilerle olacak. Farklı İngiliz okullarından ve her yaş grubundan binlerce öğrenci festivalin ilk iki gününde festivali ziyaret ederek Anadolu Kültür’ünü tanıma ve yemeklerini tatma fırsatı bulacak. Yoğun bir etkinlik programının hazırlandığı festival süresince Hüseyin Goncagül ve tiyatro grubu tarafından Hacivat ile Karagöz, İbiş ve Nasreddin Hoca skeçleri, Jonglor ve kukla gösterileri onuncu yılında da festivalin renkli bölümleri arasında yer alacak.

IMG_0674

KÜLTÜR ÇADIRINDA EL SANATLARINI KEŞFEDİN

Ailelere çocuklarıyla birlikte eğlenme ve piknik yapma imkanı sunulacak festivalde Anadolu’nun farklı lezzetleri festival süresince farklı çadır ve stantlarda ziyaretçilerin damak zevkine sunulacak. Geçtiğimiz dokuz yılda olduğu gibi onuncu yılında da geleneksel Türk el sanatları, filografi, hat ve ebru sanatı, cam ve süsleme sanatı gibi sanat gösterileri kültür çadırında ziyaretçilerin ilgisine sunulacak. 27 Mayıs Cuma günü sabah başlayıp 30 Mayıs Pazartesi akşamına kadar açık olacak festival her gün 10.00 ve 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.