kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5885
EURO
34,8412
STERLIN
40,5388
BITCOIN
$64.503
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Day-Mer festivali resepsiyonla başladı

Day-Mer festivali resepsiyonla başladı
21.06.2012
0
A+
A-

daymer_1LONDRA’NIN en etkin sivil toplum örgütlerinden DAY-MER’in geleneksel olarak her yıl düzenlediği kültür ve sanat festivalinin 23’üncüsü geçtiğimiz Cuma günü Hackney Town Hall’da düzenlenen resepsiyon ile başladı.

Çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen resepsiyonun açılış konuşmasını Day-Mer Koordinatörü Taylan Şahbaz yaptı. Şahbaz, konuşmasında İngiltere’de yaşanan gelişmelere, ekonomik ve politik koşullara ve bu koşullara karşı Day-Mer’in yerli emekçilerle beraber verdiği mücadeleye değinerek festivalin bu mücadelede önemli bir yer tuttuğunu kaydetti.

Açılış konuşmasının ardından Day-Mer festivallerinin 23 yıllık serüvenini içeren bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Day-Mer Başkanı Ahmet Sezgin ise festivalin toplumsal rolüne dikkat çektiği konuşmasında Day-Mer festivallerini diğer festivallerden ayıran özelliklere vurgu yaptı.

Festivalin bütün etkinliklerinin ücretsiz olarak izlenebileceğinin altını çizen Sezgin, “Bütün toplum üyeleri farklı kültür ve etnik kökendeki arkadaşlarını da davet ederek etkinliklerimizin bir parçası olsunlar” şeklinde konuştu.

Sezgin’in ardından söz alan Hackney Belediye Meclis Üyesi Deniz Oğuzkanlı da, Day-Mer’in kendi olanakları ile var ettiği ve istikrarlı bir şekilde devam ettirdiği festivalin bölge açısından örnek bir etkinlik olduğunu söyledi.

PCS Sendikası Yardımcı Genel Sekreteri Chris Baugh ise yaptığı konuşmada, işçilerin karşılaştıkları zor zamanlarda, sendikalar ve toplumlararası dayanışmanın ön plana çıktığını belirterek, kamu alanında yapılan kesintilere ve gelir dağılımındaki uçuruma işaret etti.

Festival’in resepsiyonuna katılan Dersim-Der, Paz-Der UK ve Tohum Kültür Merkezi başkanları ile festivalin sponsorlarından Serpil Ersan’da birer konuşma yaparak festivale ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Erdoğan Bayır, Onur Çabuk ve Oncü Göçebe bir müzik dinletisi sundu.

PROGRAM DOPDOLU
– Day-Mer 23. Kültür ve Sanat Festivali kapsamaında Focus Fotography’ı grubu tarafından 16 Haziran Cumartesi günü günü başlayan karma sergi 7 Temmuz’a kadar Londra toplum Merkezinde 8 Temmuz’da ise Park alanında sergilenecek.
– 19 Haziran’da gösterime girecek olan İsyancı Bahar adlı şiirli şarkılı gösteri 20, 29 ve 30 Haziran’ın yanısıra 1 Temmmuz’da da sergilenecek.
– Festival 22 Haziran Cuma günü Gençlik şenliği, 29 Haziran Cumartesi günü Medya ve Demokrasi konulu panel ile devam edecek.
– 30 Haziran Cumartesi günü Northumberland Parkta gerçekleştirlecek olan Çocuk şenliğinin yanı sıra Festival 3 Temmuz Salı günü Gülsüm Cengiz’in katılımı ile ‘Kadınlar için Söylenmiştir’ adlı söyleşi ve 6 Temmuz Cuma günü Sebahat Tuncel ve Ender İmrek’in katılımı ile gerçekleştirilecek olan ‘Halkların Demokratik Kongresi’ adlı panelde yer alacak.
– Festivalin son etkinliği ise 8 Temmuz günü Clissold Park’ta yapılacak park şenliği. Park Şenliğinin bu yıl ki konukları ise, Şevval Sam ve Ferhat Tunç. Kültürel programının yanı sıra BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Emek Partisi Başkan Yardımcısı Ender İmrek, RMT Sendikası Genel Başkanı Alex Gordon ve PCS Yardımcı Genel Sekreteri Chris Baugh’da konuşmacı olarak park şenliğinde yer alacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.