kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4466
EURO
34,4543
STERLIN
40,3132
BITCOIN
$62.918
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cuma Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

Londra’da renkli Nevruz kutlaması

İngiltere’de yaşayan farklı Türki topluluklar Nevruz’u renkli bir etkinlikle kutladılar.

Londra’da renkli Nevruz kutlaması
21.03.2016
0
A+
A-

Nevruz kutlama Uygur Dans 1

İngiltere’de yaşayan farklı Türki topluluklar Nevruz’u renkli bir etkinlikle kutladılar.

‘Orta Asya Bahar Festivali’ adı altında gerçekleşen geleneksel kutlama Londra kent merkezindeki UCL Üniversitesi kampüsünde Pazar günü gerçekleşti.

Suman Kurbanova ile Fayoz Rizyonov’un sunuculuğunu yaptığı Nevruz kutlama etkinliğinde, Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Azerbaycan müzik ve dans kültüründen örnekler sunuldu. Açılan standlarda ise Irak Türkmen, Uygur, Kazak, Özbek, Tacik, Azerbaycan ve Afganistan ile İran toplulukları kültürel tanıtımlar yaptılar.

Pilav, Mantı, Samsa, Dolma, Baklava ve Chak-chak gibi yemeklerin sunulduğu Nevruz kutlamasında kurulan çadırlarda büyük kazanlarla yemek pişirildi.

Nevruz kutlama Dr erdem Ozdemir Uygur Rahima Mahmut 4

Bu yıl İngiltere Türk Dünyası Platformu’nun da katkılarıyla gerçekleşen Nevruz kutlama etkinliğine Türkiye ve İsveç’ten iki Türk sanatçı katılarak, Nevruz’u Anadolu türküleriyle kutladılar.

İsveç’ten gelen Nazım Onay ile SOAS Üniversitesi’nde akademisyen Dr. Erdem Özdemir söyledikleri türkülerle Nevruz kutlamasına ayrı renk kattılar. Dr. Erdem Özdemir’in Uygur Türkü Rahima Mahmut ile yorumladığı ‘Çırpınırdı Karadeniz’ türküsü kutlamaya katılanlardan büyük alkış aldı.

Nevruz Turk Topluluklar Kirgiz Nazgul Zhuzumova Aizade israilova 3

LONDON UYGHUR ENSEMBLE KONSERİ

İngiltere’deki Uygur Türklerinin kurduğu ‘London Uyghur Ensemble’ sevilen solistleri Rahima Mahmut, ile müzisyenleri Dr. Rachel Harris, İskander Ding ile Nizammidin Samatov’un verdikleri konser ve dans gösterileri renkli görüntüler oluşturdu.

KIRGIZ DANSLARI BÜYÜLEDİ

Etkinlikte iki ayrı kostüm ile sahne alan Nazgul Zhuzumova ile Aizada İsrailova’nın, Kırgız halk oyunlarından sundukları örnekler Nevruz kutlamalarına ayrı bir renk katarken, Dilafruz Kodirova’nın Özbek ve Sura Abdullayeva ile Hassan ikilisinin Azerbaycanlı halk dansları da en çok beğenilen performanslar oldu.

Nevruz turk Topluluklar Ozbek Dilafruz Kodirova 2

BAHARI RENKLİ GÖRDÜNTÜLERLE KARŞILADIK

İngiltere’deki farklı Türk topluluklarının oluşturduğu ‘İngiltere Türk Dünyası Platformu’ Kurucu Başkanı Atilla Abacıoğlu, Nevruz’un Orta Asya’da 3 bin yıldan beri geleneksel olarak baharı karşılama bayramı olarak kutlandığını belirterek, “Bu sene Platform olarak daha fazla katkı sağlayarak kutlamara Türkiye’nin ağırlığını hissettirdik. İki sanatçımız Türkiye’yi Londra’daki bu güzel ve renkli kutlamada temsil ettiler. Güzel bir etkinlik oldu. Bu ve benzeri önemli ve geleneksel günlerde etkinliklerimiz devam edecek.” diye konuştu.

Kutlama etkinliği katılan toplulukların dans gösterileriyle sona erdi.

Nevruz Kutlama Atilla Savas melek hanim2

Nevruz kutlama Uygur Standi rahima mahmut

Nevruz kutlama bayrakli gencler

Nevruz kutlama izleyenler 8

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.