kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4809
EURO
34,9665
STERLIN
40,7057
BITCOIN
$64.558
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Eroğlu: “100 yıl daha bekleyemeyiz”

15.06.2012
0
A+
A-

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Londra’da bu sabah (Cuma) basın mensuplarıyla Sarastro Restoran’da kahvaltıda buluşarak, Kıbrıs Rum Kesimi’nin, 1 Temmuz’dan itibaren AB Dönem Başkanlığı’nı devralacak olmasından duyduğu kaygıları paylaştı.

‘Ucu açık müzakere olmaz’diyen Eroğlu, 100 yıl daha beklemeyeceklerini, devlet ile toplumun aynı masada bir çözüme ulaşmasının imkansız olduğunu söyleyerek, KKTC’ye eşit devlet haklarının acilen verilmesi gerektiğini vurguladı.

Müzakerelerin ucu açık şekilde devam ettirilmesi halinde, uzlaşma istemeyen Rum tarafının, zamana oynamaya devam edeceğini ve Türk tarafını masada oyalayacağını kaydeden Eroğlu, “Çözümsüzlüğün devam etmesi Rumlarda herhangi bir sıkıntı yaratmıyor. Uzlaşmak istemeyen Rum tarafı, uzlaşamamadan mağdur olan ise Türk tarafıdır. Rum tarafının tuzu kuru. AB’dan da yardım alıyor. Niye bizi ortak yapsın kendine? Bize karşı yapılan uygulama büyük haksızlıktır.” dedi.

İNGİLTERE DAHA AKTİF OLSUN

Liberal Demokrat Parti Başkan Yardımcısı Simon Hughes’in kısa bir zaman önce Ercan Havaalanı üzerinden KKTC’ye ziyaretinin olumlu olduğuna vurgu yapan Eroğlu, İngiltere’nin çözüm sürecinde daha aktif olmasını istediklerini aktardı. İngiltere’nin eski Dışişleri Bakanı Jack Straw’un Rumların uzlaşmazlığını iyi tahlil etmesi nedeniyle ‘ada bölünsün’ gibi yorumlarda bulunduğunu belirten Eroğlu, İngiltere’nin nihai çözümde daha aktif olmasını istediklerini aktardı.

İPOTEKLİ ARAZİ VE KONUT MAĞDURLARI

Toplantıda bulunan BRT Televizyonu personeli Hüsnü Kişi’nin Kulaksız 5 ve diğer ipotekli ev mağdurlarına ilişkin soru sorması üzerine konuya ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı, Akfinans ile müteahhit şirket arasında yüzde 250 faizli bir anlaşma yapıldığını, gelecekte ev alıcılarının mağdur olmaması için bankalara ilişkin yasada değişiklik yaptıklarını, mağdur olan kişilerle ile emlakçılar arasındaki anlaşmazlığın mahkemede kendi aralarında çözülmesi gerektiğini söyledi.

PROGRAM DEVAM EDİYOR

Eroğlu bugün (Cuma) akşam saatlerinde Kuzey Londra’daki Regency Banqueting Suite’de, Ortopedik Engelliler Derneği yararına baloya katılacak.

16 Haziran Cumartesi günü Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu’nu ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Eroğlu, ardından da Dr. Fazıl Küçük, Namık Kemal ve Blackfen Türk okullarının etkinliklerini izleyecek. Cumhurbaşkanı aynı gün akşam saatlerinde düzenlenecek yemekte ise işadamlarıyla bir araya gelecek. Cumartesi günü öğleden sonra KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Eroğlu onuruna çay düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu temaslarını tamamlamasının ardından, Londra’dan 17 Haziran Pazar sabahı ayrılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.