kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4902
EURO
34,6030
STERLIN
40,4859
BITCOIN
$62.623
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Sağlık hizmetinizi ülkenizde alın

Sağlık hizmetinizi ülkenizde alın
14.06.2012
0
A+
A-

Haber/ Erem Kansoy

Yakın Doğu Üniversitesi Hastahanesi İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklere hangi branşlarda sağlık hizmeti veriyor?

Hastahanemiz tüm branşlarda sağlık hizmeti vermektedir. Geniş bir alanda sağlık hizmeti vermek zorundadır çünkü İstanbul’da veya Londra’da bir hastahane olsanız, bazı branşlarda uzmanlaşırsınız ve bazı branşlara hiç dokunmazsınız dahi, KKTC’de tam teşekkülü tek hastahane olduğumuz için tüm branşlarda sağlık hizmeti verebiliyor olmanız ve hepsinde belirli standartların üsdunde olmanız gerekir. Dolayısıyla  tüm ana bilim dallarında iddialı, ama iyinin daha iyisi Kalp ve Kanser konularında  uzmanlaşmış bir hastahaneyiz. Hastanemiz iki tane hastahane gibi kurulmuştur, çünkü az önce de bahseddiğim gibi her hangi bir yardım alabileceğiniz her hangi bir cihazımızın serviste olması  gibi durumlarda destek alabileceğiniz başka bir hastahane yok KKTC’de. Örneğin Londra’da olsanız ve MR cihazınızın bakıma girmesi gerektiğini düşünün, 1 hafta, 10 gün o hizmeti başka bir hastahaneden alabilirsiniz. Kıbrıs’ta bu şansımız yok ve bu yüzden Yakın Doğu Üniversitesi Hastahanesi tüm ana bilim dallarında hem de her cihazını yedekleyerek kurulmuş bir hastahanedir ki yola çıkarken bahsettiğimiz ülkedeki ülkenin sağlık sorununu kesintisiz ve kökten çözeceğiz sloganının amacına da ulaştık.

YDÜ Hastahanesi İngiltere’deki Kıbrıslı Türkler’e fiyat avantajı sağlıyor mu?

YDÜ Hastahanesi sadece İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk’lere değil ülkemizde yaşayan Kıbrıslı Türk’lere de yurt dışındaki fiyat politikalarının çok altında, Avrupa standartlarında bir sağlık  hizmeti veriyor ama ülke standartlarına uygun bir fiyat politikasıyla hizmet veren bir sağlık kuruluşuyuz. Az önce de bahsettiğim gibi  YDÜ Hastahanesi Tıp Fakültesi Hastahanesi,  bir sosyal sorumluluk  kapsamında kurulmuş bir hastahanedir. Dolayısla çok fahiş fiyatlarla para kazanmak değil  sağlığı olması gereken fiyatlarla olması gereken standartlarda  hem kendi halkına hem diğer İngiltere’de yaşayan İngilizler de dahil olmak üzere hatta,  Güneyde’ki Kıbrıslı Rumlar’ın  dahi sağlık hizmeti alabileceği bir pozisyona getirmektir.

Geçtiğimiz günlerde tanınmış sanatçı Mehmet Ali Erbil’e hastahanenizin Kalp merkezinde başarılı bir anjiyo yapılarak tıkalı damarı açıldı. Kalp merkezinizin kabiliyetlerinden ve İngiltere’den gelecek kişilere sunduğu avantajlardan bahsedermisiniz.

YDÜ Kalp Merkezi çok sayıda profesör ve konusunda uzmanlarla kurulmuş ve 24 saat hizmet veren bir merkezdir. Herhangi bir kalp rahatsızlığında alışıla gelmiş  acile gidip ve orda bir kardiyoloğa ulaşılmaya çalışma sisteminde değil, herhangi bir kalp rahatsızlığında, göğüs rahatsızlığında direk profesör kardiyolog muhattabı bulabileceğiniz, bir sistem ile çalışmaktadır. Mehmet Ali Erbil’in de aniden rahatsızlanması dolayısıyla hastahanemize  acil servisinden girer girmez üç tane kardiyoloğun hemen müdahale etmiş olması bu  yaşadığı talihsiz olayı daha az zararla atlatmasını sağlamıştır. Mehmet Ali Erbil’e buradan geçmiş olsun diyorum.

YDÜ Hashahanesi İngiltere’den Kuzey Kıbrıs’a giden Kıbrıslı Türk’lere geçtiğimiz yıl çok özel koşullarda uygun fiyatlarla check up paketleri sunuyordu, bu uygulama halen devam ediyormu?

Geçtiğimiz yılki gibi avantajlı paketler ve fiyat politikaları devam edecektir. Burdaki amaç KKTC vatandaşları olan KKTC’de evlatları olan  ülkelerinde uzakta yaşayan  Londra’daki Kıbrıs’lı Türk’lerin de yaz tatillerinde veya her hangi bir dönemde geldiklerinde sağlık hizmetlerini kendi  ülkelerinden almalarını sağlamaktır. Sağlık hizmetinizi kendi ülkenizden alıyor olmak  çok büyük bir ayrıcalıktır. Bir çoğumuz burayı da bir vatan benimsemiş konumdayız,  fakat yinede hepimizin geldiği yer vatanımız o küçük adada sağlık hizmetini alabiliyor olmak çok daha gurur vericidir, bunu şöyle de desteklemek isterim, YDÜ Hastahanesi açılmadan önce  Güney Kıbrıs Rum kesimine veya Türkiyemize Anavatanımıza  gidip sağlık hizmeti alan çok sayıda  insan vardı fakat bugün  bakıyoruz ki artık Türkiyemize, ve Güney Kıbrıs’a geçmenin bitmesinin yanında Güney Kıbrıslı Rum’lar dahi, küçük pet şise su dahi almak isdemedikleri KKTC’den sağlık hizmeti alıyorlar yine ayni şekilde, Azerbaycan’dan, Gagavuzya’dan, Kırgızistan’dan hatta İngiltere’den ingilizlerin dahi gelip sağlık hizmeti aldığını görüyoruz ki bu ülkemizde YDÜ Hastahanesi’nin uluslarası standartlarda hizmeti uygun fiyatlara verildiğini gösteriyor.

Kuzey Kıbrıs’a gelerek hastahanenizde sağlık hizmeti alan yabancı hastanız var mı?

İngiltere’den,Azerbaycan,Kagavuzya,Kırgızistan,Türkiye’mizden ve hatta ve hatta Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nden dahi yabancılar ve Güney Kıbrıslı Rumlar dahi  Kuzeye geçip, YDÜ Hastahanesi’nden  ve YDÜ Diş Hastahanesi’nden  hizmet alıyorlar.

Rum Kesiminden hastalar YDÜ Hastahanesi’nden sağlık hizmeti almaya başladımı?

Son 6 aydır Güney Kıbrıs’tan Güney Kıbrıslı Rum almaya başladık bunun sayısı şu anda  hastahane kapasitesinin çok altındadır, fakat bu çok yeni başlamıştır,  ve artarak çoğalacaktır.

YDÜ Hastahanesi’ni diğer hastahanelerden ayıran en önemli fark nedir?

YDÜ Hastahanesi çünkü  uluslar arası standartda bir sağlık hizmeti veren hastahanedir. Tamam dünyadaki tek hastahane değil  uluslar arası sağlık hizmeti veren ama  YDÜ Hastahanesi bizim hastahanemiz  Kıbrıslı Türk’ün Hastahanesidir ve KKTC’nin hastahanesidir uluslar arası bir sağlık hizmeti alabileceğimiz kendi hastahanemiz varken yabancı hastahanelerde bu sağlık hizmetini aramaya ihtiyaç duyulmamalı diye düşünüyoruz. Kendi evimizde bu hizmeti alabilmenin mutluluğu ve gururu içerisinde yüksek standartları uygun iyatlara sunmaya devam ediyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.