kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
STERLIN
40,9220
BITCOIN
$70.786
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Tottenham’da Sadiq Khan’a büyük destek

İşçi Partisi’nden (Labour Party) Belediye Başkanı adayı olan Sadiq Khan için İşçi Partisi Tottenham Teşkilatı bir destek yemeği düzenledi.

Tottenham’da Sadiq Khan’a büyük destek

DSC_0131

İşçi Partisi’nden (Labour Party) Belediye Başkanı adayı olan Sadiq Khan için İşçi Partisi Tottenham Teşkilatı bir destek yemeği düzenledi.

Başkent’te seçim tarihi yaklaştıkça adaylara destek etkinlikleri de hız kazandı. İşçi Partisi Tottenham Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen yemekli destek gecesini Türkiye’nin İşçi Partili Dostlar Gurubu Başkanı ve Tottenham’ın eski Belediye Meclis Üyelerinden bir olan Nilgün Cansev ve Haringey Belediye Meclis Üyesi Emine İbrahim organize etti. Sadiq Khan’ı desteklemek için Kuzey Londra’da yaşayan İşçi Partililerin bir araya geldiği geceye 250 kişi katıldı. Yemekli geceye katılanlar arasında İşçi Partisi Tottenham Milletvekili David Lammy ile Edmonton Milletvekili Kate Osamor’un yanı sıra Kuzey Londra Belediyelerinden Meclis Üyeleri, Türkiye’den gelerek CHP İngiltere Teşkilatının 1’nci yıl yemeğine katılan Atilla Taş ve Teşkilat Yöneticileri, Türk, Kürt, Yunan ve İngiliz iş adamları ile bölge sakinleri katıldı. Türkiyeli ve Kıbrıslı Belediye Meclis Üyelerinin isimleri şöyle: Hackney Belediyesinden Can Özsen, Haringey Belediyesinden Emine İbrahim, Makbule Güneş ve Peray Ahmet, Enfield Belediyesinden Ayfer Orhan, Ahmet Öykener, Cansev Cemal ve Yasemin Brett.

5 Mayıs’ta yapılacak Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi Kuzey Londra’daki seçmen ile buluşan Sadiq Khan, bir konuşma yaparak Başkan olması halinde vaatlerini açıklayarak en yakın rakibi Muhafazakar Parti (Conservative Party) adayı olan Zac Goldsmith’i eleştirdi. Khan’ın gecede sıraladığı vaatleri şöyle: Seçilmesinin ardından 4 yıl boyunca toplu taşıma ücretlerini sabit fiyatta tutacak, 1 saat boyunca kullanılabilen otobüs bileti uygulamasını başlatacak, hava kirliliği ile mücadele edecek, herkesin bütçesine göre ev sahibi olmasını sağlayacak, kötü durumdaki evlerini pahalıya kiralayanlar ile mücadele edecek, bisikletliler için Londra yollarını daha güvenilir bir hale getirecek. En iddialı rakibi Zac Goldsmith’in Londralılara hitap edebilecek bir kişi olmadığı söyleyen Khan, bunu Goldsmith’in zengin bir aileden geldiği için hiçbir zaman sıradan insanların yaptığı işlerde çalışmadığı için onları anlayamayacağını ifade etti.

Canlı müzik performanslarının da yapıldığı gecede Latince, Yunanca ve Türkçe şarkılar seslendirildi. CHP İngiltere Teşkilatı ile geceye katılan Atilla Taş, geceye katılan bir diğer ses sanatçısı Olcay Bayır ile düet yaparak oldukça beğeni topladı.

SADIQ KHAN KİMDİR?

Pakistanlı göçmen bir ailenin çocuğu olan Sadiq Khan’nın babası Tooting bölgesinde otobüs şoförü olarak çalıştı. Londra’nın işçi sınıfı bir bölgesinde büyüyen Sadiq Khan 2005 yılından beri bu bölgeden milletvekili. Başbakan Gordon Brown döneminde 2008-2010 tarihleri arasında önce Toplumlar Bakanlığı sonra Ulaşım Bakanlığı görevini yürüttü. Londra için Gölge Bakan olan Sadıq Khan, bağımsız fikirleriyle ünlü Jeremy Corbyn’i İşçi Partisi liderliğinde aday olarak göstermişti.

DSC_0148 DSC_0095 DSC_0069 DSC_0063 DSC_0084 DSC_0131 DSC_0059 DSC_0120 DSC_0125 DSC_0062 DSC_0230 DSC_0220

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.