kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
STERLIN
40,9941
BITCOIN
$70.545
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

BAF: 37. Yılında Maraş Katliamını lanetliyoruz

Britanya Alevi Federasyonu (BAF) 37 yıl önce Alevi vatandaşların ölümüyle sonuçlanan Maraş Katliamının yıldönümü sebebiyle kamuoyuna bir açıklama yayınladı.

BAF: 37. Yılında Maraş Katliamını lanetliyoruz
20.12.2015
0
A+
A-

britanyaalevifed

 

Britanya Alevi Federasyonu (BAF) 37 yıl önce Alevi vatandaşların ölümüyle sonuçlanan Maraş Katliamının yıldönümü sebebiyle kamuoyuna bir açıklama yayınladı. Resmi rakamlara göre yedi gün süren Maraş Katliamı olarak anılan olaylar sırasında 105 Alevi vatandaş öldürüldü. Alevilere ait 200’ün üzerinde ev yakıldı, 100’e yakın işyeri tahrip edildi. Britanya Alevi Federasyonunu açıklaması şöyle:

“37 yıl önce 19-26 aralık 1978 tarihlerinde Maraş sokaklarında insanlık katledildi. Bu katliamda çocuklar, kadınlar, yaşlı insanlar işkence edilerek, yakılarak ve kurşunlanarak öldürüldüler. Bugün dünyanın lanetlediği Işid çetelerinin vahşeti Maraş’ta Alevilere uygulandı. Devlet güçleri günlerce bu vahşete seyirci kaldı. Belediye hapörlörlerinde ‘kızıllar şehrimizi bastı, kızıllar iki insanımızı öldürdü’ gibi asılsız duyurular yapılarak sıradan vatandaşlar bile birer potansiyel katil haline getirildi.

Binlerce gözü dönmüş cehalet güruhtan oluşan kalabalıklar sokaklarda Alevi kızılbaş avına çıkmıştı. Korku içinde evlerine gizlenmiş aileler kırk yıllık komşularının sesini duyduğunda heyecanla kapıyı açmış ama aynı komşuları tarafından katledilmişti. Öldürülen insanlar evleri ile birlikte ateşe verildi. Kimi canlarımız güruh tarafından işkence edilerek öldürüldü. Yaşlı kadınların önce gözleri oyuldu sonra bir kadına yapılabilecek en aşağılık işkenceler yapılarak katledildi. Küçük bebelerin vücutlarında onlarca hançer ve bıçak izleri vardı. Hamile kadının karnındaki yavru çıkarılmıştı. İnsanlar kazanların içinde kaynar sularla acılar içinde can verdi. Çocukları önünde anne babaya anne ve babaların yanında çocuklara işkenceler yapılıyordu. Korku ve panik tüm şehre hakim olmuştu.

Katliamın son günlerinde müdahale etmeye karar veren devlet güçlerinin mensupları bile şehre girdiğinde karşılaştıkları manzara karşısında dehşete düştüler. Yıllar sonra bile gördüklerini anlatmakta güçlük çekmekteler.

maras-katliami

MARAŞ’TA ANMA YAPMAMIZA İZİN VERİLMİYOR

Yüzlerce insanımız katledildi. Binlerce can yerinden yurdundan oldu. Halen devlet bu vahşetle yüzleşmedi ve yüzleşmek istemiyor.

37 yıldır Maraş katliamında katledilen canlarımız adına Maraş’ta anma yapılmasına izin verilmiyor. 2010 yılından itibaren fiilen Maraş’a anma için canlara devlet izin vermiyor. İzin vermediği gibi 1978 yılında katillere karşı uygulamadığı şiddeti anma yapmak isteyen canlarımıza uyguluyor. Devletin tüm kolluk kuvvetleri anma günü seferber oluyor ve Maraş kapılarında anma için gelen hiç kimse şehre alınmıyor. Valilik resmi olarak anmayı yasaklıyor. Gerekçe olarakta ‘şehrin huzuru bozulacak’ gibi adeta dalga geçen alay eden bahaneler uyduruluyor.

Bu yıl yine 19 Aralık 2015 Cumartesi günü Maraş’ta olacağız ve katledilen canlarımızı özlemle anacağız. Bundan sonraki katliamlara dur demek için dünyanın tüm gerici ve faşizm uygulamalarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.