kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5119
EURO
34,9417
STERLIN
40,7826
BITCOIN
$64.060
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Molotofçu kadınlar suçunu kabul etti

Molotofçu kadınlar suçunu kabul etti
25.05.2012
0
A+
A-

Newington Green bölgesinde ağırlıklı olarak Gümüşhane, Niğde ve Aksaraylıların gittiği kahveye, 30 Aralık gecesi bir sularında molotofkokteyli atarak kaçan üç kadın mahkemede suçunu kabul etti.

Altın Yadırgı, Dilek Dağve Dilan Eroğlu’nun suçlarını kabul etmeleri üzerine, 30 Mayıs’taki Ağır Ceza Mahkemesi Old Bailey’de görülecek son duruşmada hakim hapis sürecine karar verecek.

Olay şöyle gelişti, kahve sahibi Zekeriya Sağlam’ın da aralarında yer aldığı 8-10 kişilik bir grup çay ocağı yakınında kağıt oynarken önce pencereden ardından kapıdan içeriye molotof kokteyli atıldı. Arkasından bir kadının İngilizce ‘kahrolası’ diye, bağırdığı duyuldu.


KOMŞULAR YARDIMA KOŞTU
Masa bezleri, sandalye ve yer halısının tutuşmasıyla birlikte ortalığı duman ve kötü koku kapladı. İçerdekilerden birisinin  elbisesi tutuştu. Yangını gören diğer işyeri sahipleri hemen yangın söndürme tüpleriyle kahveye koştu. Elbisesi tutuşan Türk, kurtarıldıktan sonra kahve içerisindeki alevler söndürüldü. Aynı dakikalarda yoldan geçen polis ekibi, çevreyi güvenlik altına alıp telsizle acil yardım istedi. Kahveye gelen olay yeri inceleme ekipleri araştırmalara başladı.


‘DİRİ DİRİ YANACAKTIK’
Mağdurlardan Cavit Kalkan da, mutlak ölümden döndüklerini ifade etti. Kalkan, “Pencere ve kapıdan hızlı bir şekilde molotof kokteyli atıldı. Kapıdan atılan molotof kokteyli ön bölümde bulanan duvara çarptı. Dolayısıyla geriye tepti. Bu da saldırgana zarar vermişolabilir. Bu nedenle dışarıdan bir bayanın ‘çığlık sesi’ geldi” dedi. Kahve sahibi Sağlam, yakılmak istemelerine bir anlam veremediğini belirterek, “Kimseyle bir husumetim yoktu” dedi. Üst katta kiracıların yaşadığına da değinen Sağlam, “Allah, bizi ve üst katta yaşayan kiracıları korudu. Mutlak ölümden döndük. Hızlı bir şekilde kapıdan atılan molotof kokteyl, ara duvar olmasaydı bizim üzerimize gelecekti. Hepimiz diri diri yanacaktık. Eğer biz içeride olmasaydık, sürekli açık bıraktığımız pencedereden atılan molotof kokteyli, binayı üst katta yaşayanlarla birlikte yakacaktı” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.