kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.711
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı az bulutlu
Pazar Parçalı az bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Kürt film festivali görkemli bir resepsiyonla başladı

Kürt film festivali görkemli bir resepsiyonla başladıLondra Kürt Film Festivali, Hackney Picture House’da 13 Kasım akşamı düzenlenen resepsiyonla başladı.

Kürt film festivali görkemli bir resepsiyonla başladı
18.11.2015
0
A+
A-

 

kurdishfilmacilis

Kürt film festivali görkemli bir resepsiyonla başladıLondra Kürt Film Festivali, Hackney Picture House’da 13 Kasım akşamı düzenlenen resepsiyonla başladı. 20 Kasım 2015 tarihine kadar Hackney Picture House salonunda sürecek.

 

Londra festival logoKürt Film Festivali açılışı 300 davetlinin katılımıyla 13 Kasım Cuma akşamı gerçekleşti. Festival açılış resepsiyonuna Yeşiller Partisi milletvekili Jean Lambert, Hackney Belediyesi sözcüsü Sade Etti, Haringey Belediyesi sözcüsü Ali Özbek, KRG UK (Kurdish Regional Government) temsilcisi Karwan Jamal Tahir, Widows for Peace through Democracy direktörü Margaret Owen, festivalde filmleri gösterilecek yönetmenler Hüseyin Karabey, Kenan Korkmaz, Ömer Leventoğlu, Hisham Zaman, Erol Mintaş, Sahim Omar Khalifa katıldı.

Etkinlikte konuşmacılar Kürt halkının hikayelerini anlatan filmlerin gösterilmesi sebebiyle festivalin önemli olduğunu vurguladı.

Londra Kürt Film Festivali hazırlık komitesi üyesi Aladdin Sinayiç 15’inci yılına giren festival ile ilgili yaptığı açıklamada, şimdiye kadar yapılan sekiz tane başarılı festivalden sonra bu yıl dokuzuncu festival ile sanatın başkenti Londra’da Kürt filmlerini sinemaseverlerle buluşturabilmenin heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Sinayiç sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Sinema temsil ettiği güçlü sanatsal yönünün yanında bir toplumun gözü, kulağı, belleği ve vijdanıdır aynı zamanda. Kürt halkı açısından bu gerçeklik daha da bir önem kazanmaktadır. Yıllardır kendi topraklarında nice acılar yaşayan bir halkın sineması da o halkın acılarına, umutlarına, kültürüne, doğasına, hafızasına ve tümden yaşamına ışık tutar.’’

kurdishfilmacilis1

Hackney Picture House’da gerçekleşen gala açılış filmi Shawkat Amin Korki’nin yönetmenliğini yaptığı ‘Bîranînên Li Ser Kevirî’ (Taşa İşlenmiş Anılar) filmiydi. Irak adına Oscar’da yabancı dil bölümüne seçilen Taşa İşlenmiş Anılar, iki çocukluk arkadaşı, Hüseyin ve Alan’ın, 1988’de Irak’ta El-Enfal operasyonu esnasında yapılan Kürt soykırımını filme almayı konu ediyor.

Programda Hisham Zaman’ın en iyi Nordic film seçilen ‘Krala Mektuplar’ (Letter to the King), Kenan Korkmaz’ın ‘Gittiler: Sair ve Meçhul filmi’, Hüseyin Karabey’in yeni çalışması ‘Sesime Gel’, Erol Mintaş’ın ‘Annemin Şarkıları’,  Batin Ghobadi’nin ‘Mardan’ filmi Fariborz Kamkari’nin ‘Pitza A datteri’, Omer Leventoğlu’nun ‘Mavi ringi’ ve Ferit Karahan’ın ‘Cennetten Kovulmak’ gösterilecek diğer uzun metrajlı filmler.

TARİHE IŞIK TUTAN 13 BELGESEL

Festival kapsamında gösterilecek belgesel filmler ile ilgili bilgi veren festival komitesinden Aladdin Sinayiç, birer tarihi arşiv niteliğinde olan 13 tane belgesel filmin Kürdistan’da yaşanan acılara ışık tuttuğunu belirtti.

galafilmi1

YILMAZ GÜNEY KISA FİLM YARIŞMASI

Festival kapsamında düzenlenen Yılmaz Güney Kısa Film yarışmasının da bu yıl beşincisi düzenleniyor. Başvuran yüzlerce film içerisinde seçici komite tarafından ön elemeden geçen 10 kısa film festivalde gösterilecek. Bunlar: Bad hunter (Kötü avcı),  Seven stone (Yedi taş), And now the man (Ve şimdi adam), Ice cream (Dondurma) Microphone (Mikrofon), Steel nameplate (Çelik isimlik) Yoghurt (yoğurt), A long night (Uzun bir gece),  One of thousands (binde bir) ve Record (Kayıt). Yılmaz Güney kısa film yarışmasının jürisinde, Shler B Murdochy, Peri Ibrahim,  Laura Evers Johns, Julia Sako ve Suncem Koçer bulunuyor.

13-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan 9’uncu Londra Kürt Film festivali ile ilgili daha detaylı bilgi almak için festivalin resmi web sayfası www.lkff.co.uk ziyaret edilebilir.

kurdishfilmacilis2

galafilmi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.