kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4238
EURO
34,4423
STERLIN
40,3373
BITCOIN
$62.513
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
13°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cuma Parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

‘Britanya’daki okullarda Alevilik dersi alabilirsiniz’

Britanya’da eğitim alan ilk ve ortaokul öğrencileri okullarda Alevilik dersi alabilecek.

‘Britanya’daki okullarda Alevilik dersi alabilirsiniz’
13.11.2015
0
A+
A-

 

12188061_10153673506562480_2843998751358445549_o

Britanya Alevi Kadınlar Birliği geçtiğimiz Pazar günü Croydon Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde Britanya Alevi Federasyon Başkanı İsrafil Erbil’in de katılımıyla bir basın açıklaması yaptılar. Açıklamaya göre Britanya’da eğitim alan ilk ve ortaokul öğrencileri okullarda Alevilik dersi alabilirler.

Britanya Alevi Kadınlar Birliği yönetim kurulu üyelerinden Özlem Şahin, Aleviliğin okullarda ders olarak seçilebilmesinin Britanya’ya Aleviliğin bir inanç, Cemevleri’nin ibadethane olarak kabul edilmesinin ardından gelen bir karar olduğunu açıkladı. Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan sonra annelerin, babaların Alevilik derslerine sahip çıkıp bütün kurumlarımızdan gereken bilgileri alabilecekler. Bütün başvuru mektuplarımız, kitapçıklarımız hazırlandı, kurumlarımızdan temin edilebilir”.

Britanya Alevi Kadınlar Birliği üyelerinin yaptığı basın açıklaması şöyle:

“Britanya’da yaşayan annelere, kadınlarımıza ve tüm ailelerimize sesleniyoruz. Çocuklarımızın eğitimi elbette anne ve babaların ortak sorumluluğudur. Ancak hepimiz biliyoruz ki yaşadığımız ülkede çocukların eğitimi ile en yoğun anneler ilgilenmek durumunda kalmaktadır.

İngiltere, Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya sınırları içerisinde bulunan ilk ve orta okul müfredatları kapsamında çocuklarımız Alevilik dersleri alabilirler. Çocuklarınızın Alevilik dersleri alabilmesi için kendi okullarına başvurularda bulunabilirsiniz.

Başvurunuzu okullardaki RE (İnanç Eğitimi) bölüm başkanlarına ya da okul müdürlerine doğrudan yapabilirsiniz. Okul yetkilileri ile alınacak olan ilk toplantıya katılacak kimseleri Alevilik ve Alevism müfredatı hakkında bilgilendirin.

12036532_10153751864036670_3922906341402901316_n

İlk toplantıda, Britanya Alevi Federasyonu, Westminster Üniversitesi öğretim üyeleri, Prince Of Wales ilk okulu, Highbury Grove orta okulu ve inanç müfredatı ile ilgili tecrübe sahibi bir komite tarafından hazırlanmış olan Alevilik müfredatı dosyasını ve BAF tarafından hazırlanmış olan ‘Alevism’ kitabcıklarını mutlaka bulundurun.

Okulunuzda ‘Alevilik dersleri verilsin’ kararı alındıktan sonra, BAF tarafından hazırlanan ‘Alevilik Dersleri Materyalleri’ (artefacts box) paketini okul yetkililerine vermeniz gerekmektedir. Bu paketin içinde ‘CEM’ ibadetinde kullanılan eşyalar, Qızılbaş yayınlarına ait çocuk kitapları, Aşure, Cem, Semah ve Alevism kitabcıkları ile birlikte Semah ve Alevi deyişlerinden Cemlerden kesitler içeren CD’ler ve diğer ders matertalleri yer almaktadır.

Okulunuzda Alevilik derslerinin başlatılması işlemleri ve süreci içinde karşılaşacağınız herhangi bir sorunla ilgili Britanya Alevi Kadınlar Birliği, Britanya Alevi Federasyonu, Britanya Alevi Gençlik Federasyonu ve tüm Cemevlerimizin yetkililerinden yardım alabilirsiniz.

Alevilik dersleri çocuklarımızın öz güvenli bireyler olarak yetişmesinde önemli bir yer tutmaktadır. Son üç yıldır Alevilik dersleri verilen okullarda Alevi öğrencilerinin diğer derslerindeki başarı oranlarınında yükseldiği kanıtlanmıştır.

Aileleri ile birlikte zorunlu göçmenler olarak Britanya ya gelmiş ya da bu ülkede doğmuş olan çocuklarımızın dünyası biz yetişkinlerin arkamızda bıraktığı hayat kadar sade bir mahalle ya da köy yaşamından ibaret değildir.

Yaşadığımız ülke (büyük Britanya) dünyanın en kozmopolit coğrafyalarından birisidir. Yüzyıllar öncesinden itibaren farklı inanç ve kültürlerden halklar sömürge altında olan kendi ülkelerini terk ederek bu ülkeye yerleşmek zorunda kalmışlar. Şimdi bu farklı olan tüm halklarla beraber biz Aleviler de bu ülkenin bir parçasıyız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.