kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5964
EURO
34,7967
STERLIN
40,6456
BITCOIN
$64.781
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Haydar Ulus suçsuz bulundu

Bir kişiyi darp etmekle suçlanan Enfield belediye meclis üyesi Haydar Ulus, yargılandığı davada beraat etti.

Haydar Ulus suçsuz bulundu
04.09.2015
0
A+
A-

 

Enfield belediye meclis üyesi Haydar Ulus.

Enfield belediye meclis üyesi Haydar Ulus.

Bir kişiyi darp etmekle suçlanan Enfield belediye meclis üyesi Haydar Ulus, yargılandığı davada beraat etti.

Geçtiğimiz hafta Wood Green Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada jüri, Ulus ile kuzeni Hatun Fırat’ın “bir kişiye bedensel zarar vererek darp etme” (assault occasioning actual bodily harm) suçlamasından suçsuz olduklarına karar verdi.

Dava sırasında Kraliyet savcısı, 16 ay önce Hasan Boran adında bir kişiyle yaşadığı kavga sonrasında Ulus’un “bir sürü yalan” söylediğini öne sürmüştü.

Beş gün süren dava sırasında akraba ve dostlar, Ulus ve Fırat’ı yalnız bırakmayıp duruşmayı dakika dakika mahkeme salonunda kamuya açılan koltuklardan izlediler. Jüri başkanının “not guilty” (suçsuzdur) kararını açıkladığı anda ise alkış ve sevinç gösterileri yaptılar.

Dava sırasında savcının mahkemede oynattığı güvenlik kamera görüntüleri, Ulus’un 20 Şubat 2014 günü Kuzey Londra’da bir cash & carry deposunda Hasan Boran isimli bir tandık ile yumruklu bir kavgaya giriştiğini gösterdi.

Jürinin de izlediği görüntüler, Ulus’un bir ara eline yerde bulduğu bir küreği alıp Boran’ın üzerine yürüdüğünü ve depo çalışanlarının onu durdurmaya çalıştığını gösterdi.

Bu olay görüntüler sonrasında Boran’ın deponun ofis bölümüne geçtiğini, Ulus’un dakikalar sonra yanına geldiğini ve aralarında geçen kısa bir konuşma sonrasında tekrar birbirlerini yumruklamaya başladıklarını gösterdi.

Kavga, polisin çağrılmasıyla son buldu.

Olayın yaşandığı gece Hasan Boran Doğu Londra’daki Whipps Cross hastanesinde sol yanağında ve gözünün altında şişkinlik ve morarma için tedavi gördü.

Dava sırasında Haydar Ulus, Hasan Boran’ın elinde çatal olduğunu düşündüğü “parlak bir obje” gördüğünü, ona yumruk atarak kendini korumaya çalıştığını anlattı. Ulus kavga sonrasında başına ve dudağına darbe alındığını, Hasan Boran’ın kendisine defalarca küfrettiğini de söyledi.

Avukatı Keir Monteith’in sorularını yanıtlayan Haydar Ulus, “şoke olmuştum, şaşkın kalmıştım. Hayatımda ilk defa başıma çatal darbesi almıştım. O anda korkuyordum” dedi.

“Böyle davranışları bekliyor muydunuz?” şeklindeki soruya ise “Hayır. Hiçbir şekilde beklemiyordum” cevabını verdi.

Savcının isteğine rağmen Hasan Boran davaya tanık olarak katılmadı.

22 Mayıs seçimlerinde Haselbury bölgesini temsilen Enfield Belediye meclisine giren Haydar Ulus üyesi olduğu İşçi Partisinden geçici olarak uzaklaştırılmıştı.

Beraat kararından sonra Ulus’un önümüzdeki günlerde İşçi Partisine tekrardan katılması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.