kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
STERLIN
41,0455
BITCOIN
$70.963
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Alevi Kültür Merkezi’nde 420 öğrenciye sertifika

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevin’de yıl boyunca farklı alanlarda ders alan 420 öğrenci başarı sertifikasını aldı.

Alevi Kültür Merkezi’nde 420 öğrenciye sertifika
17.07.2015
0
A+
A-

 

IMG_2001

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevin’de yıl boyunca farklı alanlarda ders alan 420  öğrenci başarı sertifikasını aldı.

IMG_1911

2014-2015 eğitim -öğretim döneminde Matematik, Fen Bilimleri,  İngilizce, Türkçe,Gitar, Tiyatro, Bağlama, Semah, Halk Oyunları derslerine gelen 420 öğrenci büyük bir coşkuyla sertifikalarını aldılar. Sertifika Töreni; Tiyatro eğitmeni Dilek Yorulmaz’ın yönetiminde cemevi öğrencilerinin gösterisiyle başladı.

TOPLUMA ROL MODEL ÇOCUKLAR

Okumayı seven, kendini geliştirmek amacıyla sürekli araştıran bir öğrenci ile gezmeyi, alışveriş yapmaya seven bir öğrencinin girdikleri sınav sonrası birbirlerine olan desteklerini konu alan  tiyatro gösteri büyük bir beğeni ile izlendi. Sonrasında uzun çalışmaları sonrası ‘Bilim ve Sanat Akademisi’  logosunu tasarlayan ve düzenleyen ‘cem evi’ öğrencisi aynı zamanda  Islington bölge birincisi Ezo Kılınç’a ödülünü İAKMC Başkanı Tugay Hurman’ın takdim etmesiyle devam etti. Yıl boyunca elde edilen yüksek başarının ve mevcut nitelikli öğrencilerin, toplumda  rol model olması ve bu sayının artması için kurumsallaşmanın önemini vurgulayan  Tugay Hurman “Eğitim yoluyla insan bireysel farklılıkları anlamayı, hoş görmeyi ve bundan yeni sentezler yaparak, tadına varmayı öğrenir. Aynı zamanda akademik eğitim alan kişinin amacı; hayata bakış açısını genişletmek, ekonomik açıdan çeşitli imkanlar sağlamak, toplumsal statüsünü yükseltmek, iyi eğitilmiş bir insan olmak, yeni şeyler öğrenmek, zihinsel açıdan beslenmek, kendine güvenini artırmak, ufkunu açmak olmalıdır. Amaçsızlık, hem kişinin hayata bakışı açısından hem de toplumsal duyarlılığı açısından büyük bir kayıptır” dedi.

ÖZVERİLİ AİLELERE VE ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR

İAKM ve cem evi eğitim sorumlusu Özcan Çelik, “Sınavdan alınan istenmeyen sonucun çocuğun  kişiliği ile ilişkilendirmemesini ve ailelerin bu konuda  çok hassas davranmaları   gerektiğini vurguladı. Çelik, gelecek dönem hedeflerinin birinci sınıftan öğrenciyi alıp düşünen, sorgulayan, araştıran  kendine güvenen, donanımlı bireyler haline getirerek nitelikli üniversitelere göndermek olduğunu söyledi.

Sözlerine devam eden Çelik, yıl boyunca çocuklarının eğitimini önemseyip düzenli olarak cem evi’ne getiren velilere, çağın gereklerine uygun olarak yeni roller üstlenebilecek biçimde çocuklar yetiştiren değerli öğretmenlere teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.