kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3350
EURO
35,1334
STERLIN
41,0673
BITCOIN
$70.857
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

IKP’den anlamlı kutlama

IKP’den anlamlı kutlama
17.04.2012
0
A+
A-

ikpİngiltere Kadın Platformu (İKP) Dünya Kadınlar Günü’nü geçtiğimiz günlerde Antalya Restaurant’ta düzenlediği etkinlikle kutladı.

Berna İnan’ın sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte Platform’un  kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Yıldırım, kadınlara yönelik yaptıkları çalışmalardan söz ettiği konuşmasında , ‘Londra’daki kadınlara buradaki hayatlarının sadece kendi yaşadıkları bölgede  kurdukları küçük dünyadan ibaret olmadığını göstermeye çalışıyoruz. Bu amaçla onları hem eğitmek için kurslar düzenliyor, hem de mümkün olduğu kadar Londra’yı gezdirmeye çalışıyoruz. Buradaki müzelere götürerek ‘kültürel’ anlamda da gelişmelerine katkı sağlıyoruz” dedi.

Her dakikası dolu dolu geçen kutlamaya Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok’un eşi Arzu Demirok, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Haringey Belediye Meclis Üyesi Nilgün Canver, Kareograf- Yönetmen Aysun Aslan, müzik sanatçısı Lale Devrim Nixon, tenor Burak Gülşen, Uzakdoğu sporları hocası Burcu İncekara, Gazeteci Birol Yiğitcan ve Ressam Bahar Sert de katılarak destek verdiler.

Başkonsolos eşi Demirok, eşi ve kendi adına tüm kadınların bu özel gününü kutladı ve bir konuşma yaptı.

Demirok, Atatürk’ün “Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir” sözünü hatırlatarak “İngiltere’de güçlü bir toplum olmamızın temeli kadınlarımızın İngiliz toplumuna sağlıklı entegre olmalarına bağlıdır” dedi. Demirok, Başkonsolosluk olarak İngiltere’deki Türk toplumunun her kesimini kucaklayan ve tüm kadın vatandaşlarımızın temsil edildiği kadın derneklerinin faaliyetlerine aktif katkı sağladıklarını söyledi. Derneklerimizin bilhassa “halka inen, kadınlarımızın sahadaki gerçek sorunlarının aşılmasını hedefleyen projelerinin her zaman arkasında olacağız” dedi.

Kuzey Kıbrıs Londra Temsilcisi Tuncalı ise yaptığı konuşmada kadınların hayatın her alanında aktif rol almalarının önemine dikkat çekti.

Belediye Meclis Üyesi Canver de, kadının üstünde başkalarına bakma yükünün olduğunu ve bu sebepten de erkekler gibi her alanda başarı gösterme fırsatı ‘yakalayamadıklarını’ söyledi.

OKUMA TIYATROSU

Etkinlikte ‘Okuma Tiyatro’sunda seslendirilen, Türkçe’ye çevirisini tiyatro sanatçısı ve yaşam koçu Almula Merter’in yaptığı Eve Ensler’in ünlü eseri “Vajina Monologları”ndan kareler büyük ilgi gördü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.