kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
STERLIN
41,0455
BITCOIN
$70.963
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Büyükelçi TBCCI’ı konutunda ağırladı

Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TBCCI) senede birkaç defa düzenlediği buluşma resepsiyonuna bu sefer Londra Büyükelçiliği evsahipliği yaptı.

Büyükelçi TBCCI’ı konutunda ağırladı
14.05.2015
0
A+
A-
Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TBCCI) senede birkaç defa düzenlediği buluşma resepsiyonuna  bu sefer Londra Büyükelçiliği evsahipliği yaptı.

Burak Gülşen’in haberi

DSC_0064

TBCCI’ın yöneticileri Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç ile hatıra fotoğrafı çekildi.

TBCCI’ın bünyesine yeni katılan, Türkiye ve İngiltere arasında iş dünyasının önemli isimlerini basına tanıtmak hem de kendi aralarında tanışma fırsatını sağlamak amacıyla biraraya gelen üyelere Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç evsahipliği yaptı.

DSC_0014

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç

 

 

Geçtiğimiz 11 Mart tarihinde İş Bankası’nın Bank semtinde bulunan binasında biraraya gelen TBCCI ailesine bir sonraki toplantıda evsahipliği yapacağının sözünü veren Büyükelçi Bilgiç, iki ülke arasında önemli ticari işler yapan isimleri konutunda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İngiltere ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin çok uzun zaman öncesine dayandığını dile getiren Bilgiç “ ilk Türk Büyükelçisi 1793 yılında Londra’ya geldi. Şuan bulunduğumuz bina da 1901 yılından buyana Büyükelçilik konutu olarak hizmet veriyor. Yani İngiltere ile diplomatik ilişkimiz asırlar öncesine dayanmaktadır. Dolayısıyla zaman içerisinde iki ülke arasındaki ortak ticari ilişkiler de ilerleyerek devam etmektedir. TBCCI’ın bu bağlamda yaptıkları işler iki ülke açısından çok önemlidir” diye konuştu.

 

 

DSC_0067

İngiltere’nin İstanbul Eski Başkonsolosu Jessica Hand Türkiye’ye duduğu hayranlığı dile getirdi.

Konuşmasını tamamlayan Bilgiç’in ardından mikrofona resepsiyonun bir diğer önemli konuğu İngiltere’nin İstanbul Eski Başkonsolosu Jessica Hand gelerek üç sene önce İstanbul’daki görevini tamamladığını ifade etti ve “Türkiye’den ayrılabilirsiniz. Fakat Türkiye sizi asla bırakmaz” sözleriyle konuşmasına başladı.

Turkish British Chamber of Commerce and Industry (TBCCI) kurumunun çalışmalarını çok önemli ve gerekli bulduğunun altını çizen İstanbul Eski Başkonsolosu Jessica Hand “okuduğum kaynaklara göre Türkler’in Avrupa genelinde 145.000 farklı ticari işletmeye sahip oldukları telaffuz ediliyor. Bu işletmelerde yaklaşık 627.000 kişi çalışıyor ve yıllık 63 milyon Euro ticari hacime sahipler. Gerçekten etkileyici bir rakam. Türkiye ekonomisi bizim için de çok büyük önem arz ediyor. Çünkü aramızdaki ithalat ve ihracat ilişkisi büyüyerek devam etmektedir” diye konuştu.

DSC_0037

TBCCI’ın Başkanı Emma Edhem

TBCCI’ın Başkanı Emma Edhem de Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç’in verdiği tarihi bilgilere ek olarak Birleşik Krallık ve Osmanlı Devleti arasındaki ilişkilere değindi. Edhem “yaptığım araştırmalar ve kaynaklardan edindiğim bilgilere göre, 1579 yılında Kraliçe I. Elizabeth ile Sultan III. Murat arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesine dair mektup alış verişinde bulunulmuş. Yani tam 436 sene önce iki devlet arasında ortak ticari ilişkilerin temelleri atılmış. Asırlar öncesinden günümüze dek ticari ilişkiler açısından çok önemli aşamalar kaydetmişiz. İngiltere’nin Türkiye’de yaptığı ticari yatırımlar $21.3 milyar gibi büyük rakamlara ulaştı. Türkiye’nin İngiltere’ye yaptığı ticari yatırım ise $1 miyara yaklaşmakta” bilgilerine yer verdi.

Konuşmasına devam eden TBCCI Başkanı Emma Edhem “ Türkiye hala gelişmekte olan bir ülke. İngiltere ve Türkiye’nin Başbakanları ve de Cumhurbaşkanı’mız en üst seviyede ticari ilişkileri geliştirmek için büyük çaba sarfediyorlar. Bu girişimlerden elde edilen başarılardan dolayı şimdi buradayız” dedi ve Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç’e evsahipliğinden dolayı teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

TBCCI yetkilileri, Büyükelçilik konutunda yapılan tadilat nedeniyle, mekanın geçici olarak kısıtlı kapasiteye sahip olması neticesinde sınırlı sayıda konuk listesi olşturmak zorunda kaldıklarını ifade ettiler. Buna ragmen resepsiyona katılım yine de yoğun oldu.

DSC_0052

DSC_0084

TBCCI yöneticilierinden Yavuz Sökmen (solda) Ulusal Itfaiyeciler Derneği yetkililerinden Yangın Mühendisleri Kurumu Başkan Vekili Steve Hamm ile sohbet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.