kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
STERLIN
40,8998
BITCOIN
$70.548
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

50 genç müzisyenden unutulmaz performans

Geçtiğimiz hafta MostArt Centre’da düzenlenen YoungEast Festival’e, yaşları 6 ile 26 arasında değişen 50 genç müzisyen katıldı.

50 genç müzisyenden unutulmaz performans
09.05.2015
0
A+
A-

Kenan Esmanoğlu & Hasan Costu ile

Geçtiğimiz hafta MostArt Centre’da düzenlenen YoungEast Festival’e, yaşları 6 ile 26  arasında değişen 50 genç müzisyen katıldı. 2006 yılında ilki düzenlenen festivalin bu yıl 10’su gerçekleştirildi.

 ÜNLÜ MÜZİSYENLER BU FESTİVALDEN ÇIKTI

Geçtiğimiz on yıllık süreç içerisinde 500’ün üzerinde genç müzisyene sahne, basın ve medya aracılığıyla seslerini duyurma ve yükseltmeleri için platform sunmaya çalışan festivaller zincirinde yer alan Sudden Exit, Canan Sağar, Olcay Bayır gibi solist veya topluluklarımız, kendi beste ve sözleriyle oluşturdukları albümleriyle adlarını sadece Londra  ve Türkiye’de değil, bir kaç kıtada duyurdular.

Rock Çırak - Umut Nalçacı + Carmen Stephens + Delilah StephensFestivale çocukluk yaşlarında katılıp, şimdi kolej veya üniversite aşamasında okuyan Ayhan Ekerer, Hasan Coştu, Hilal Sak gibi isimler ise Türkiye’de ve İngiltere’deki dinletilerde, rock konser ve festivallerinde yer alıyor.

Bu yıl festivalin “Piyano Serisi”nde Ela Öz, Janset Ercan, Sude Ercan, Nehir Ağca, Beren Yapıcı, Mert Yıldırım, Deniz Yılmaz, Emre Küçük, Melisa Radoncic ve Efe Batak sahneye çıktı.

“Klasik Gitar Serisi”nde, Cansu Çetiner, Melek Öztürk, Havin Özdemir, Ceyda Polat, Berdan Doğan, Umut Nalçacı, Carmen Stephens, Delilah Stephens, Yola Ellis, Mustafa Yıldırım, Berkan Ülgüdür, Deniz Güler, Deniz Ağca, Jarvia Reddy, Adar Alpdoğan, İbrahim Radoncic, Selina Yılmaz, Muhammed Ali Sarıcan, Aslı Özdemir, Gökçe Akış, Pınar Akış, Julia Trocinska, Natalia Skowron, Leyla Özdemir, Efe Batak, Metin Balcı, Alper Karaağaç, Bahar Küçük, Timur Wilson, Mariana Lima Abreu, Kenan Esmanoğlu performanslarını sergilediler.

“Elektrikli Gitar Serisi”nde sahne alan  8 yaşındaki Eray  Ülgüdür ile 9 yaşındaki Tan Doğuç, yaşlarından beklenmedik yetkinlikteki icralarıyla uzun süre alkışlandılar.

“Davulcular Serisi”nde sahne alan Erdal Demir, Berkan Ülgüdür, Deniz Ağca, Deniz Güler ve Berhan Aydın dinamik ve coşkulu ritmleriyle izleyicilerden tam not aldı.

Deniz Yilmaz

Rock Toplulukları serisinde ise ROCK ÇIRAK (Delilah Stephens & Carmen Stephens & Umut Nalçacı  & Mustafa Yıldırım) ROCK DURAK  (Cansu Çetiner & Melek Öztürk & Havin Özdemir &  Ceyda Polat  & Berdan Doğan), METAL HEAD  (Deniz  Ağca & Berkan Ülgüdür & Deniz Güler & Jarvia Reddy), SONG DURAK (Julia Trocinska, Natalia Skowron, Efe Batak) yer aldı.

Festivalin kapanışı üslenen Hasan Coştu, Ayhan Ekerer ve Timur Wilson, Karl Jenkins’in Palladio adlı eserini klasik gitarlara uyarlayarak yorumladı.

Müzik öğretmenleri Sedat Sarıcı, Suzan Beyazıt ve Hakan Doğuç’un yönetiminde gerçekleşen festivalde temel eğitimden üniversite öncesi akademik eğitim derecelendirmesinde en yüksek seviye olan Grade 8’e kadar her seviyeden genç sahne aldı.

Julia Trocinska & Natalia Skowron

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.