kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3680
EURO
34,9842
STERLIN
40,9209
BITCOIN
$70.190
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Kadınlar Derneği onuncu yılını kutladı

Kadınlar Derneği onuncu yılını kutladı
08.03.2012
0
A+
A-

kadin.onuncu.yil2Britanya Türk Kadınları Derneği, kuruluşunun onuncu yılını, Jumeriah Carlton Tower otelde ünlü sanatçı Nil Burak ve orkestrasının yer aldığı bir gece ile kutladı.

200’e yakın seçkin konuğun katıldığı ve geliri Londra’daki haftasonu Türk dili ve kültürü okullarına bırakılacak baloda Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz  ve Nil Burak’ın düeti geceye damgasını vurdu.

“Lale Devri” ve “ Aynalar” parçasında ünlü sanatçıya masasından eşlik eden Büyükelçi Çeviköz, güçlü sesiyle beğeni topladı. Nil Burak, meslek hayatının en popüler parçalarını söylediği baloda, bir süre önce vefat eden KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş anısına da “ Sen de başını alıp gitme ne olur “ şarkısını seslendirdi. “Babam gibiydi, kızı gibiydim” dediği Denktaş’a ithaf ettiği şarkısında Burak’a salondakiler de eşlik etti.

Ünlü baterist Asım Ekrem’in de yer aldığı orkestrasıyla sahnede üç saat kalarak, unutulmaz bir konser veren Nil Burak, geceyi esprileriyle süslerken, beraberinde getirdiği Cengiz Abazoğlu yapımı bir tuvaletini de açık artırmada sattı.

Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, eşi ve BTKD’nin Onursal Başkanı Emel Çeviköz, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ve eşi İhsan Tuncalı, Türk Silahlı Kuvvetler Ataşesi Erdal Ergün, Büyükelçi Müsteşar Kerem Kıratlı, CHP Milletvekili Prof. Hülya Güven, İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Timur Doğruyol ‘un da katıldığı balonun gelirinin büyük bölümünün, Londra’da haftasonunda eğitim veren Türk Dili ve Kültürü okullarına, bir kısmının da dünyanın en tanınmış vakıflarından Oxfam’a verileceği açıklandı.

Sunuculuğunu tenor Burak Gülşen’in yaptığı gece BTKD Başkanı Mavis Fuchs’un konuklara hoşgeldin konuşması ile başladı. BTKD’Nin 2002 yılında dönemin Londra Sefiresi Handan Haktanır ve Kurucu Başkanı Semiha Doğankayalı Todd tarafından kurulduğunu , bugüne kadar sayısız kültürel, sanat, sosyal sorumluluk projesi , yardım etkinliğini gerçekleştirdiğini kaydeden BTKD Başkanı, bu balo ile derneğin 10’uncu yıldönümünü de kutladıklarını söyledi. Daha sonra mikrofona gelen Sefire ve BTKD’nin Onursal Başkanı Emel Çeviköz, BTKD’nin  kuruluşundan itibaren geçen 10 yılda çok anlamlı çalışmalar yaptığına dikkati çekti, bunu da dernekte özveri, fedakarlıkla çalışan çok sayıda hanıma borçlu olduğunu belirterek, derneği takdirle izlediğini söyledi. Geceye katılan Oxfam Temsilcisi  de kurumlarının dünyanın en fakir ülkelerinde özellikle kızların eğitimleri için elinden geleni yaptığına,  BTKD’nin bağışının de kadınlar günü projesi için kullanılacağını söyledi. Geceye ücret almadan gelen Türk sanatçı Gamze Newall’ın kurduğu “Dance 2 Inspritation” grubunun gösterisi ise büyük ilgi topladı. Latin, tango gibi geleneksel balo danslarını alkışlarla yapan grup, geceye ayrı bir renk kattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.