kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5593
EURO
34,9449
STERLIN
40,5895
BITCOIN
$64.182
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
12°C
LONDRA
12°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Orta şiddetli yağmur
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Islington’da kampanya devam ediyor

Britanya’da 7 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler öncesi politikacıların destek arayışları sürüyor.

Islington’da kampanya devam ediyor
05.05.2015
0
A+
A-

thornberry

 

Britanya’da 7 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler öncesi politikacıların destek arayışları sürüyor. İşçi Partisi’nin etkili isimlerinden gölge Başsavcı Emily Anne Thornberry, seçim bölgesinde Türk ve Kürt seçmenlerle buluştu.

Thornberry, Türkiye Araştırmalar Merkezi Direktörü İbrahim Doğuş’un organize ettiği buluşmada, temsilcisi olduğu Islington South ve Finsbury bölgesinde yer alan Upper Street üzerindeki işletmelerin sahipleri ile bir araya geldi. İngiliz milletvekili, bölgede faaliyet gösteren 15 dolayında restoran ve kafenin sahiplerinin yanı sıra KNK Londra Temsilcisi Akif Wan, akademisyen Janroş Keleş ile gazetecilerin sorularını yanıtladı.

2005 yılından bu yana parlamentoda temsil ettiği seçim bölgesinin çok kültürlü yapısı ile gurur duyduğunu vurgulayan Emily Thornberry, sosyal yapı ile birlikte gelişen yerel ekonominin de bölgeyi cazibe haline getirdiğini kaydetti. Seçimlerde partisine destek isteyen kadın politikacı, İşçi Partisi’nin göçmenlerin siyasete katılımına da en çok fırsat yaratan parti olduğuna dikkat çekti.

Toplantıda söz alan işletme sahipleri ise, 2010 yılından bu yana Islignton Belediyesi’ni yöneten İşçi Parti’si ile bölge esnafı arasında sağlıklı bir diyalog kurulamadığından yakındı. Lisans problemlerinin çözümünde ciddi zorluklar yaşadıklarını anlatan işletme sahipleri, zaman zaman göçmen olmaktan kaynaklanan sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını da savundular.

Bölgedeki kiraların yanı sıra işletme vergilerinin de (business rates) Londra’nın bir çok bölgesine göre daha yüksek olduğuna dikkat çeken işyeri sahipleri, yerel yönetimden bekledikleri destek ve işbirliğini göremediklerinden şikayetçi oldular.

İşletmecileri dikkatle dinleyen milletvekili Emily Thornberry ise belediye ve işyeri sahipleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve sorunların çözümü için gereken çabayı harcayacığını kaydetti.

Milletvekili Thornberry bir soru üzerine de, İngiliz polisinin Rojava’da YPJ’ye katılacağı iddiasıyla tutukladığı ve halen cezaevinde tutulan 18 yaşındaki Şilan Özçelik’in durumunu takip ettiğini ancak bu konuda yorumda bulunmak istemediğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.