kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4752
EURO
34,9525
STERLIN
40,6753
BITCOIN
$64.647
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Armağan’ın ölümüne soruşturma

North Middlesex Hastanesi, önceki hafta hayatını kaybeden üç yaşındaki çocuğun tedavisini mercek altına alacak

Armağan’ın ölümüne soruşturma
27.04.2015
0
A+
A-
North Middlesex Hastanesi, önceki hafta hayatını kaybeden üç yaşındaki çocuğun tedavisini mercek altına alacak
North Mids protest

Eylemciler Armağan Denli’nin resimlerinin bulunduğu tişörtler giydi

Toplumumuzun en yoğun başvurduğu sağlık kuruluşlarının başında gelen North Middlesex Hastanesi, büyük bir protesto gösterisine sahne oldu.

Yücel ve Fatma Denli çiftinin 3 yaşındaki çocukları Armağan Denli’nin geçen hafta hayatını kaybetmesi üzerine yapılan eyleme 1000’den fazla Türk ve Kürt katıldı.

Öğle saatlerinden itibaren North Middlesex Hastanesi’nin otoparkında buluşan yüzlerce gösterici, hastanenin yeterli sağlık hizmetini sunamadığını ve ihmal, yanlış teşhis gibi nedenlerle ölümlere yol açtığını savundular.

18 Nisan Cumartesi öğlen saatlerde annesi tarafından hastaneye götürülen Armağan’a suçiçeği teşhisi konulmuştu. Gece yarısından sonra durumu fenalaşan çocuk tekrar North Middlesex acil bölümüne kaldırıldı, fakat bu sefer menenjit olduğu tespit edilen Armağan kurtarılamadı.

‘TEŞHİSİ ZOR HASTALIK’

Alevi Kültür Merkezi başkanı Tugay Hürman’ın katıldığı bir toplantıda hastane genel müdürü Julie Lowe’la buluşan Yücel-Fatma çifti, oğullarının ihmal sonucu hayatını kaybettiğini öne sürdü.

North Mids protest

Eyleme katılan Yücel-Fatma Denli çifti BBC London televizyonuna da konuştu

Çift, hastanenin Türk hekimlerinin de katılacağı bir soruşturma başlatma sözü verdiğini ve bu soruşturmanın sonuçları beklediklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan North Middlesex sözcüsü, “Bakteriyel menenjit erken teşhisi son derece zor bir hastalıktır.

“Aşırı ateş ve ciltte pişik olabilir, ancak küçük çocuklar için riskli olabilecek testler yapılmadan grip gibi sıkça görülen hastalıklardan ayırt edilmesi son derece zordur.”

‘İHMAL YOK’

Hemşirelik Direktörü Paul Reeves ise Armağan’a hastaneye geldiği andan itibaren dikkatlice bakıldığını söyledi.

Reeves, “İlk bulgularımız çalışanlarımız tarafından herhangi bir ihmalin olmadığını ve NHS’in herhangi bir acil servisinde yapılacağı şekilde tedavi edildiğini gösteriyor.

“Soruşturmamız en kısa zamanda tamamlanacak. Sonuçları Armağan’ın ailesiyle paylaşacağız” dedi.

TÜRKÇE KONUŞAN TOPLUM ZORLANIYOR

Aralarında Cemevi, Day-Mer ve Komkar gibi derneklerin oluşturduğu Britanya Demokratik Güç Birliği Platformu’nun çağrısı ile bir araya gelen eylemciler, Armağan Denli’nin resimlerinin bulunduğu tişörtler giydi.

North Mids protest

North Middlesex Hastanesi’nin otoparkına 1000’i aşkın kişi geldi

Bir konuşma yapan Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil ise yeterli sağlık hizmetinin verilemediği hastanenin bir an önce iyileştirilmesini, bölgedeki sağlık hizmetlerinin geliştirilmesini talep ettiklerini vurguladı.

Şubat ayında 30 yaşındaki Murat Alaboğaz’ın hastanede hayatını kaybetmesine işaret eden Demokratik Güç Birliği yetkilileri, özellikle Türkçe konuşan toplumun hastanede zorlandığını öne sürdü.

North Middlesex Hastanesi ise Londra’nın en yoğun acil servisini yönettiklerini ve günde 500 hasta tedavi ettiklerini, günde 16 saat uzman doktorların nöbette olduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.