kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5998
EURO
34,8045
STERLIN
40,6437
BITCOIN
$64.715
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
şiddetli yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

“Mehmetçik Belediyesi aktif çalışıyor”

İngiltere Mehmetçik Cemiyeti’nin davetlisi olarak Londra’ya gelen Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, geleceğe yönelik projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Mehmetçik Belediyesi aktif çalışıyor”
11.04.2015
0
A+
A-

Belediye başkanı Sarıçizmeli:

“Mehmetçik Belediyesi aktif çalışıyor”

İngiltere Mehmetçik Cemiyeti’nin davetlisi olarak Londra’ya gelen Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, geleceğe yönelik projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

DSC_0083

1-8 Nisan arası Londra’da bazı temaslarda bulunan ve Pazartesi Akşamı Wood Green Grand Palace Banqueting Suite’de halka açık bir toplantı gerçekleştiren  Sarıçizmeli’nin toplantısına, Mehmetçik’le bağları olan işadamları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

DSC_0127

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli

Göreve geldiği günden itibaren ilk hedefinin Mehmetçik Belediyesi’ni ayağa kaldırmak olduğunu dile getiren Sarıçizmeli “29 Haziran 2014 tarihinde ben bu görevi devralmadan evvel, 2011 senesinden itibaren Mehmetçik Belediyesi fonksiyonsuz bir belediyeydi. Meclis ile Belediye Başkanı arasında cereyan eden husumetten dolayı  karar üretemeyen bir belediye devraldık.” dedi.

Slayt gösterisiyle belediyenin hizmet ve faaliyetleri hakkında detaylı bir şekilde bilgi veren Cemil Sarıçizmeli, meclisi çalışmayan bir belediyenin karar üretemeyeceğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti “ Meclisi olmayan bir belediye karar üretemez, karar alamaz, ileriye yönelik adımlar atamaz. Sadece belediye başkanının girişimiyle ihale bile sonuçlandıramazsınız. Eskiden öyle bir belediyemiz vardı.  O nedenle Belediye Meclis Üyeleri ile uyum içerisinde çalışmak çok önemlidir. Farklı partilerden oluşan 8 belediye meclis üyemizle zaman zaman fikir ayrılıklarına düşsek de, uyum içerisinde çalışıyoruz” diye ekledi.

 

“BELEDİYE ÇALIŞANLARININ SENDİKAL HAKLARI VAR”

DSC_0067

Mehmetçik Cemiyeti Eski Başkanı Avukat Arif Tahir Erişen

Sendikal haklardan mahrum bırakılan belediye yapılanmasını değiştirdiklerini ifade eden Cemil Sarıçizmeli “Bugün yeni bir sendika ile tüm sendikal hakları teslim edilmiş bir belediye olduk. Sendikal haklara sahip toplam 54 personelimizle beraber son 5-6 senesi siyasi malzeme olarak kullanılan personelimizi de dahil ettik. Bugün belediyemizde 5-6 yıldır çalışan ve her ay önlerine konan sözleşme ile sürekli tehdit edilen personelimiz kalmamıştır” dedi.

Yaşamını KKTC’de sürdüren İngiltere Mehmetçik Cemiyeti Eski  Başkanı Avukat Arif Tahir Erişen de başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği faaliyetleri hakkında kısa bir konuşma yaptı. Erişen, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek ve onları sosyalleştirmek için bir futbol takımı kurduklarını hatırlattı.

DSC_0088

İngiltere Mehmetçik Cemiyeti Başkanı Serdar Sarı

Sunuculuğunu Neslihan Çakır’ın yaptığı konferansa KKTC Londra Temsilciliği II. Sekreteri Dilşad Hüdaverdioğlu Şenol, Londra’nın Enfield Belediye Meclis Üyesi Ersin Çelebi, Bexley Belediye Meclis Üyesi Ahmet Durmuş, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, işadamları ve Londra’da yaşamını sürdüren Mehmetçikliler katıldı.

Konferansın ikinci bölümü soru cevap kısmına geçmeden önce İngiltere Mehmetçik Cemiyeti Başkanı Serdar Sarı, salonda katılımcıların arasında bulunan ve cemiyetin ilk başkanı Akil Tekman’ın eşi Sultan Tekman’a bir şükran plaketi sunuldu.

DSC_0059

(Soldan sağa) Akın Can Şenol, Dilşad Hüdaverdioğlu Şenol, Cemil Sarıçizmeli ve Mehmet Sarı

DSC_0098

İngiltere Mehmetçik Cemiyeti Başkanı Serdar Sarı, salonda katılımcıların arasında bulunan ve cemiyetin ilk başkanı Akil Tekman’ın eşi Sultan Tekman’a bir şükran plaketi sunuldu.

DSC_0073 DSC_0069

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.