kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5888
EURO
34,8254
STERLIN
40,6594
BITCOIN
$64.769
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Türk ve İngiliz opera sanatçıları Çanakkale için söyledi

Türk ve İngiliz opera sanatçıları, Çanakkale Savaşı’nın 100. yılında Londralı dinleyicilere buluştu

Türk ve İngiliz opera sanatçıları Çanakkale için söyledi
11.04.2015
0
A+
A-
2 Nisan 2015 saat 19.00’da Kings Place’te sahne alan Türk ve İngiliz opera sanatçıları grubu, Çanakkale Savaşı’nın 100. yılında Londralı dinleyicilere olağanüstü bir klasik müzik akşamı yaşattı.

DSC_0030

 

“Hüzünler Aynı Dili Konuşur” temalı konserde, Çanakkale Savaşı’nın unutulmaz hatıraları üzerine yazılan ve bestelenen türküler ile ağıtların da aralarında yer aldığı Türkçe ve İngilizce eserler icra edildi. Her biri alanında önemli ulusal ve uluslararası kariyere sahip olan sanatçı grubunun olağanüstü arya performansları, Kings Place’i dolduran 400’u aşkın seyirci tarafından ayakta alkışlandı.

ÇANAKKALE’DE ÖLEN BESTEKARIN ESERLERİ

Konserde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünden Bülent Külekci (tenor), Birgül Su Ariç (soprano), Ceren Mirza Küçük (mezzo soprano) ve Ahmet Sait Karabulut (piyano), aralarında dünyaca ünlü merhum Azeri bestekâr Vasıf Adıgüzelov’un “Çanakkale Oratoryosu-1915” isimli eserinden 4 aryanın da bulunduğu 11 Türkçe eseri seslendirdiler. Ayrıca Britanyalı sanatçılar Matthew Sandy (tenor) ve Ceri Owen (piyano), 1915 yılında Çanakkale Savaşı esnasında çok genç yaşta hayatını kaybeden Britanyalı bestekâr William Denis Browne tarafından bestelenen 3 eseri icra ettiler. Konserin kapanış bölümünde ise Türk tiyatro sanatçısı Hakan Silahsızoğlu ve Britanyalı aktör Jamie Laird birer teatral şiir performansı sergilediler.

DSC_0035

TÜRK VE İNGİLİZ SANATÇILARDAN MÜZİK ZİYAFETİ

Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Yunus Emre Enstitüsü Londra Türk Kültür Merkezi, T.C. Londra Büyükelçiliği ve The Gallipoli Association tarafından Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında ortaklaşa düzenlenen konserle ilgili düşüncelerini ifade eden Londra Kültür ve Tanıtma Ataşesi Ali Selçuk Can, Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı kapsamında ortak acıların Türk ve İngiliz sanatçılar tarafından müzik ve şiir yolu ile dile getirildiği bir buluşmaya katkı vermekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi Müdür Mehmet Şen ise düzenledikleri etkinlikle ilgili olarak “Birbirine karşı savaşmış insanların torunları olarak birlikte sanatsal bir faaliyet yapması bizleri hem duygulandırdı hem de savaşmadan bir arada yaşayabilme adına ümit verdi.” dedi.

DSC_3169

OSMANLI HANEDANI DA KATILDI

Çok sayıda Türk ve Britanyalı dinleyicinin katıldığı konserde Rus Büyükelçisi Alexander Yakovenko, Tunus Büyükelçisi Nabil Ammar, Bangladeş Büyükelçisi Abdul Hannân, T.C. Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, T.C. Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, The Gallipoli Association üyeleri, Londra’da yaşayan Osmanlı hanedanı üyelerinden Murad Osmanoğlu, Ayşe Gülnev Osmanoğlu, Mahmud Namık Osmanoğlu, Ömer Abdülmecid Osmanoğlu da yer aldı.

Çanakkale Savaşlarının 100. yılı kapsamında düzenlenen etkinlikler, 27 Nisan 2015 tarihinde Gallipoli and Dardanelles International işbirliğiyle John Crowe ve Avustralya asıllı yazar Simon Kleinig’in katılımıyla düzenlenecek söyleşi programı ile devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.