kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5968
EURO
34,8683
STERLIN
40,6667
BITCOIN
$65.209
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

İngiltere CHP’ye kadın başkan seçildi

CHP İngiltere Birliği Geçici Komisyonu’nun Genel Kurul Toplantısı 8 Mart Pazar günü gerçekleştirildi.

İngiltere CHP’ye kadın başkan seçildi
09.03.2015
0
A+
A-

CHP İngiltere Birliği Geçici Komisyonu’nun Genel Kurul Toplantısı 8 Mart Pazar günü gerçekleştirildi.

DSC_0265

22 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilen CHP İngiltere Birliği Geçici Komisyonu’nun ilk Genel Kurul Toplantısı, itirazlar sonucu, gerekli salt çoğunluğun sağlanamadığı gerekçesiyle CHP Genel Merkezi tarafından iptal edilmişti.

DSC_0220

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar

Genel Kurul Toplantısı’nın Divan Başkanlığı’na  CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar atandı. Oylama usulüyle gerçekleştirilen Divan Sekreterliği’ne Hasan Taşlıca ve Ömer  Orhan Koçoğlu seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan Genel Kurul Toplantısı, görevini devredecek olan Geçici Başkan Baki Düzgün’ün açılış konuşması ve faaliyet raporunu okumasıyla başlandı. Ardından dernek saymanı Erdem Ece’nin okuduğu her iki denetim raporu da yapılan oylamayla kabul edildi.

Divan Başkanı  CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın ilan ettiği iki başkan adayı Suna Akartuna ve Hasan Dikme delegelerin hzurunda görüşlerini belirtip projelerini anlattılar.

Herhangi bir karışıklığa sebep olmaması için CHP Milletvekili Haydar Akar’ın tek tek mühürlediği pusula ve zarflarla oy kullanıldı. Her iki başkan adayını destekleyen gruplar yapılan uygulamanın adil olduğunu dile getirdiler.

 

 

DSC_0224

Adaylardan Hasan Dikme (sağda) yeni Başkan Suna Akartuna’yı tebrik etti.

SUNA AKARTUNA BAŞKAN

Delege listesine 224 imza atılırken, oy sandığından çıkan zarf sayısı 223 oldu. CHP İngiltere Birliği’nin ilk Genel Kurul Toplantısı’nda oyların 129’unu  alan Suna Akartuna başkan seçilirken, Hasan Dikme toplamda sadece 94 oy alabildi.

Başkanlık yarışının sonuçlanmasının ardından teşekkür konuşması yapan Hasan Dikme “Geçmişteki tüm şaibeleri ve problemleri geride bırakıyoruz. Yeni başkanımız Suna hanıma destek olmaya devam edeceğim. Yaklaşık iki yıllık kurumsallaşma süreci içerisinde bana destek olan başta eşim, çocuklarım ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden güzel bir gelecek için CHP adına çalışırken, bazen aileme daha az vakit ayırmak durumunda kaldım” dedi.

Dikme, CHP İngiltere Dayanışma Derneği’nin kapatılıp, CHP İngiltere Birliği çatısı altında toplanılması gerektiğinin de sözlerine ekledi.

DSC_0282

Divan Başkanı ve CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar (ortada) “kazanan CHP olmuştur” dedi.

CHP İNGİLTERE TEK ÇATI ALTINDA TOPLANMALI

Söz alan yeni Başkan Suna Akartuna ise “Şaibe kelimesi artık kullanılmamalı. Önceden iki gruptuk. Adil bir oylamayla birlik olduğumuzu düşünüyorum. Sayın Dikme’ye ben de katılıyorum. Hepimiz tek çatı altında toplanmalıyız. Hedefimiz Türkiye’de yapılacak olan genel seçimlerdir. CHP’yle daha güzel bir geleceği hak ediyoruz” diyerek birbirlerine destek sözü verdiler.

Ayrıca başkanlık seçimi için Genel Kurul öncesi adaylardan Hasan Dikme, salonda bulunan kadın delegelerin hepsine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle gül dağıtarak jest yaptı.

Yeni başkan Suna Akartuna ODTÜ Petrol Mühendisiği mezunu. İngiltere’nin en önemli prestijli finans kuruluşlarından biri olan JP Morgan’da yönetici olarak görev yapıyor.

DSC_0296

CHP İngiltere Birliği’nin ilk resmi Yönetim Kurulu birlikte anı fotoğrafı çektirdiler.

Yönetim Kurulu Listesi:

Suna Akartuna (Başkan)

Seniha Russel

Yakup Acun

A. Oğuz Erciyas

Erhan Düzgün

Davut Karataş

Sabri Özaydın

Gültekin Tatar

İlhan Kale

DSC_0271 DSC_0254 DSC_0227

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.