kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde 8 Mart’a özel kadın sanatçılar sergisi

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde 8 Mart’a özel kadın sanatçılar sergisi
03.03.2025
0
A+
A-

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, altı amatör kadın sanatçının eserlerinden oluşan özel bir resim sergisi düzenledi. Kadın emeğini ve sanatını ön plana çıkarmayı amaçlayan sergi, sanatseverlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Sergi, 9 Mart 2025 tarihine kadar İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nin büyük salonunda ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Kadın sanatçıların özgün eserlerinden oluşan bu sergi, kadınların sanat yoluyla kendilerini ifade etmelerini desteklemeyi ve topluma katkılarını görünür kılmayı hedefliyor.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, tüm sanatseverleri bu anlamlı sergiyi ziyaret etmeye ve kadın sanatçıların emeklerini yakından görmeye davet ediyor.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin sembolü olan uluslararası bir gündür. Dünya genelinde kadınların ekonomik, sosyal, kültürel ve politik başarılarını kutlamak, cinsiyet eşitsizliğine ve kadınlara yönelik ayrımcılığa dikkat çekmek amacıyla her yıl 8 Mart’ta anılır.

  

Tarihçesi

8 Mart’ın tarihi, 1857 yılında ABD’nin New York kentinde tekstil işçisi kadınların çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve eşit ücret talepleriyle başlattıkları greve dayanır. Bu grev sırasında çıkan yangında birçok kadın işçi hayatını kaybetmiştir. 1910 yılında Danimarka’nın Kopenhag kentinde düzenlenen Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı’nda, Almanya’dan Clara Zetkin’in önerisiyle 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak anılması kabul edilmiştir.

Birleşmiş Milletler, 1977 yılında 8 Mart’ı resmî olarak Dünya Kadınlar Günü olarak ilan etmiştir. Türkiye’de ise 8 Mart, 1921’den itibaren kadın hakları hareketleri çerçevesinde kutlanmaya başlamıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.