kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6139
EURO
34,8224
STERLIN
40,6644
BITCOIN
$62.641
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Erkeklere psikolojik danışmanlık grup toplantıları

NAFSIYAT Kültürlerarası Terapi Merkezi, Haringey Belediyesi destegiyle, Haringey bölgesinde yaşayan ve Türkçe konuşan Kürt, Türk ve Kıbrıslı Türk erkeklere ücretsiz terapi sunmaya başladı.

Erkeklere psikolojik danışmanlık grup toplantıları
18.02.2015
0
A+
A-

ufukgenc

Psikoterapist Dilek Güngör’ün yönettiği projenin amacı Türkçe konuşan toplum ve aileler içinde, ruh sağlığı ve tedavisi üzerindeki olumsuz anlayış ve ayrımcılıkların bireyler üzerindeki etkilerini değerlendirmek ve gerekli tedaviden ücretsiz yararlanmalarını engelleyen durumları ortadan kaldırmak. Bu proje çerçevesinde başlatılan ve bir kısmı sadece erkeklere yönelik grup toplantıları 2014’ ün Nisan ayından bu yana 3 dönemdir Nafsiyat ve Day-Mer’ de sürüyor. Grup toplantılarının yalnızca erkekler için olmasının sebebi ise, kadınların psikolojik danışmanlık konusunda zaten açık olmaları ve bu desteği ihtiyaç duyduklarında almaları. Bu yüzden bu proje yalnızca erkekleri kapsıyor.

Grup toplantılarının amacı Türkçe konuşan toplumun aileleri yada arkadaşları içinde dile getiremedikleri sorunları paylaşabilecekleri güvenli bir ortamda bu konuları konuşabilmelerini sağlamak. Grup terapilerinde belirli bir konu yok.

Toplantılarda şu ana kadar aşağıdaki sorunlar hakkında konuşuldu;

• Psikolojik sorunlar ne demektir, nasıl yardım alınır, alanlara nasıl destek olunur,
• Sağlık sorunlarımızın yarattığı stres ve çaresizlik gibi duygularla nasıl başa çıkabiliriz,
• İntiharlari nasıl anlayabiliriz ve biz ya da yakınlarımız bu şekilde hissettiğinde ne yapmamız gerekir,
• Öfke ve kızgınlık duyguları neden kaynaklanıyor nasıl başa çıkabiliriz,
• Depresyon nedir, nasıl başa çıkılır,
• Eş ve ailemizle yaşadığımız sorunlar,
• Kişisel sorunlar.

12 Hafta süren toplantılar Nafsiyat’ ın Islington’da bulunan binasinda terapist Ahmet Çaglar tarafindan, Tottenham Bruce Grove’da bulunan Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde ise terapist Ufuk Genç tarafindan organize ediliyor. Toplantıda konuşulan şahsi sorunlar ve bilgiler terapi kuralları gereği sadece orda olanlar tarafından paylaşılacak dışarıya taşınmıyor.

Haringey Erkekler için Grup Terapisi Projesi, Haringey belediyesi tarafından destekleniyor.

Toplantılara katılmak isteyen 18 yaşından büyük, Haringey bölgesinde oturan erkekler aşağıdaki adres ya da telefonları arayıp başvurabilirler:

Nafsiyat Intercultural Therapy Centre, Unit 4, Clifton House, Clifton Terrace, London N4 3JP Tel: 020 7263 6947 Email: admin@nafsiyat.org.uk

Türkçe bilgi almak için terapist Ufuk Genç’i (üstteki fotoğraf) 07956470453 no’lu telefondan arayıp mesaj bırakabilir ya da SMS mesajı yollayabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Ufuk genç ve Ahmet Çağlar ın psikoterapi çalışmalarını kutluyorum ve destekliyoruz.. Ve değişik belediyelerden ekonomik destek bekliyoruz Nafsiyat olarak…Well Done…